Моніторингом офіційного вебпорталу закупівель ProZorro встановлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» під час електронної закупівлі послуг за бюджетні кошти Немирівської міської громади.

У 2020 році міським комунальним підприємством здійснено закупівлю та надалі укладено договір з товариством з обмеженою відповідальністю про реконструкцію мережі зовнішнього освітлення однієї з вулиць Немирова на суму майже 6 млн гривень.

Водночас прокуратурою встановлено, що в порушення чинного законодавства переможець не надав додатків до договору підряду з договірною ціною і кошторисними розрахунками та гарантійного листа щодо виконання умов договору, що може призвести до нераціонального та неефективного використання бюджетних коштів, — інформує пресслужба прокуратури Вінницької області.


З метою захисту інтересів громади в бюджетній сфері прокуратура в судовому порядку ініціювала визнання недійсним рішення тендерного комітету щодо визнання ТОВ переможцем закупівлі та, відповідно, визнання недійсним договору.

Рішенням Господарського суду Київської області позов прокуратури задоволено.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Василь Головко