Розводили на чималі кошти жителів України. Їм оголошено підозру

Так що якщо вам телефонують з банку чи застерігають про НП з вашими рідними – добре все перевіряйте.

Адже це може бути задіяна ось така схема

Прокурором погоджено письмові повідомлення про підозру організатору та членам організованої злочинної групи, які шахрайським шляхом заволоділи коштами мешканців різних регіонів України

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької обласної прокуратури слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області повідомлено про підозру організатору та двом членам організованої групи, які шляхом обману заволоділи коштами мешканців різних регіонів України (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства члени організованої злочинної групи, відбуваючи покарання в одній із установ виконання покарань Вінниччини, використовуючи наявну у мобільних додатках миттєвого обміну повідомленнями інформацію про анкетні дані потерпілих, по черзі телефонували їм, представляючись працівниками різних структурних підрозділів банківських установ, вводили в оману, повідомляючи про спроби іншими особами здійснити несанкціоновані зняття коштів з їх карткових рахунків, та пропонували запобігти цим спробам шляхом зняття і перерахування коштів на інші рахунки банку, які насправді були підконтрольні членам злочинного угруповання. Ввівши в оману потерпілих,  члени організованої групи завдали їм збитків на понад 150 тис. грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом підозрюваним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна .

Про це повідомила пресслужба Вінницької обласної прокуратури