Ось що у звернення до представників ЗМІ повідомив Максим Пашковський:

– На мене, як народного депутата України, що обраний виборцями м.Вінниці в межах мажоритарного округу номер 11, останні декілька місяців здійснюється неправомірний незаконний тиск з метою здати мандат народного депутата України, чим послабити повністю проукраїнську позицію партії “Слуга народу”, уряду України та Президента України Володимира Зеленського в стінах Верховної Ради України.

Не секрет, що багато важливих пакетів рішень щодо гуманітарної та військової допомоги мають бути схвалені народними депутатами України. Тому будь-які незаконні дії, які ослабляють спроможність Верховної Ради приймати такі рішення, я вважаю спробою дестабілізувати українське суспільство, українську економіку та Україну як країну, що веде війну з окупаційними військами росії. А незаконні дії будь-кого, хто спрямовує ці дії на руйнування більшості у Верховній Раді в умовах воєнного стану, викликають надзвичайно великі підозри та змушують думати, чи це не дії, що грають на руку ворогу?

Слідство порушує мої процесуальні права, відмовляючи мені у реалізації мого права на захист

Мені відмовлено на стадії дізнання у всіх моїх клопотаннях – про залучення свідків, доказів, документів, що мають значення у цій ситуації. Кримінальну справу щодо мене вважаю сфабрикованою. Такою, що не відповідає ні букві закону, ні нормам справедливості, ні жодному логічному поясненню, крім бажання окремих осіб вислужитися перед керівництвом та причин, що названі вище – організованою спробою відірвати більшість у Верховній Раді та лишити округ без законного представника у Верховній Раді.

Мені не дають можливості спокійно взяти участь в похованні близької людини. Мені не дають нормально працювати у Верховній Раді. Мені не дають нормально лікуватися у закладі охорони здоров’я та постійно тиснуть на все моє оточення з однією метою: зробити з Пашковського злочинця номер один. Прокуратура постійно робить запити на привід мене у суд, хоча ніяких вагомих причин для цього немає.

Я щось не розумію. У нас всі кошти Януковича повернуті в Україну? У нас всі поплічники режиму росії вже знайдені та засуджені? Що це за дріб’язкове махання шашками під час війни?

Подаю запити у СБУ та звертаюся до представників ЗМІ: ви хоч іноді перевіряйте інформацію перед тим, як поширювати принизливі для України повідомлення про “героїзм” деяких кабінетних “героїв”, яким за своїм бажання вислужитися уже не вистачає сил читати кодекси.

Я продовжую захищатися в цьому театрі бюрократичного абсурду і маю наміри серйозно взятися за цю справу в публічному просторі, щоб виборці побачили на що насправді витрачаються гроші платників податків замість того, щоб займатися боротьбою зі справжньою корупцією!

Тримаю до останнього свої завдання як народного депутата України, що працює виключно в інтересах народу України і для народу України. Мене вражають своєю нахабністю спроби тиску на мене, але я далі працюю в підтримку партії, Президента України і усіх тих, хто вболіває ЗА Україну, а не за своє бюрократичне крісло.

Нагадаємо, раніше САП та НАБУ повідомили нардепу про підозру.

Слідство встановило, що народний обранець не вніс до декларації відомості про житло на Печерську (центральний район Києва), яким користувався на підставі договору оренди. Вартість квартири становить понад 1,9 млн грн.