Цю заповідь виконав відважний воїн з Томашполя Геннадій Олійник.

Віряни Православної Церкви України у Томашполі у жалобі:

– Невимовний біль та жаль за Воїна, який віддав своє життя за свободу і незалежність України, за мирне життя кожного з нас. До Царства Небесного відійшов Герой та захисник своєї Батьківщини – Геннадій Олійник.

«Немає більшої любові за ту, коли хто душу свою кладе за друзів своїх… (Іоана 15:13)» – каже нам Святе Письмо. І цю заповідь виконав Воїн Геннадій. Він віддав своє життя, щоб жила наша Україна. І сьогодні в останню земну дорогу громада у невимовному горі проводжала свого Героя.

Чин похорону відбувся у селі Вила

Очолив настоятель храму Нерукотворного образа Христа Спасителя Првославної Церкви України смт Томашпіль о. Михайло.  Після заупокійної служби отець виголосив проповідь, у якій зазначив, що «…у Бога немає мертвих, у Бога є всі живі…».

– Скільки людей сьогодні приходить до вашої домівки. Приходять для того, щоб віддати честь і славу достойному сину України. Тому, ми розділяємо з Вами, дорога родино, Ваше непоправне горе, бо це горе для всіх свідомих українців тому, що наша земля втратила ще одного Героя, але небо збагатилося ще одним достойним Воїном, який буде складати воїнство Небесне. Нехай Господь Бог простить Геннадію всі його провини, якщо він вчинив їх за свого життя, упокоїть його душу у Царстві Небесному, у тому місці, де є вічна радість, а ми за нього будемо молитися та пам’ятати, – сказав о. Михайло.

Священник закликав молитися за душу спочилого новопредставленого Воїна-Героя Геннадія. Ща його опечалену горем родину, яка зараз переживає скрутний та тяжкий час. І за всіх, військових та мирних людей, яких згубив російський окупант.