Та перейшли служити до армії рф.

Один із зрадників зараз служить на посаді заступника командира зенітного ракетного полку рф та керує протиповітряною обороною окупантів на півострові.

У ДБР повідомили, що завершили спецрозслідування щодо 6 колишніх українських військових, які у 2014 році залишилися у захопленій АР Крим та пішли працювати на окупантів. Серед них начальник штабу, заступники командирів дивізіонів та інші офіцери військових частин з півострова.

Після захоплення Криму російськими військами фігуранти відмовилися передислокуватися до Вінницької області та перейшли служити до армії рф.

Один з них зараз служить на посаді заступника командира зенітного ракетного полку рф та керує протиповітряною обороною окупантів в Криму, за що навіть отримав російську нагороду «герой Z».

Інші фігуранти також забезпечують роботу російських ППО в Криму, зокрема, займають керівні посади у підрозділах, що використовують зенітно-ракетні комплекси С-300 та С-400.


Колишні українські військові обвинувачуються у державній зраді та дезертирстві (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері центрального регіону.

Обвинувальні акти направлено до суду.

Раніше працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування відносно трьох колишніх військових з Криму, які забезпечують протиповітряну оборону в складі окупаційних військ на півострові.

У 2014 році під час окупації Кримського півострова командир стартової батареї зенітно-ракетного дивізіону, старший інженер служби ракетно-артилерійського озброєння, командир радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону зрадили присязі, отримали паспорти громадян росії та почали нести службу у лавах ворожої армії.

Вони не тільки забезпечують протиповітряну оборону окупантів в Криму, але й неодноразово брали участь у матеріалах пропагандистських телеканалів рф, в яких возвеличували державу агресора.

Колишні військові обвинувачуються у державній зраді та дезертирстві (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері центрального регіону.