Журі високо оцінило її збірку лірики «Сповідь серця» та вручило 2000 гривень. Відразу після вручення грошової винагороди на сцені жінка заявила, що хоче передати її на лікування 10-річного Андрійка Мороза із Калинівки. Цей мужній хлопчик пережив рак – мав пухлину головного мозку. Перестав ходити і заразився гепатитом С та В. Через складне та інтенсивне лікування у дитини повипадали майже всі зуби, вона від болю не може ні їсти, ні спати. Потрібно додатково ще 20 тисяч гривень. Крім того, навесні лікування Андрійка необхідно далі продовжувати.

– Кошти на благодійність я віддала свідомо. Це звичайний вчинок нормальної людини. Мій син повернувся із зоні АТО, має проблеми зі здоров’ям. Як мати, бабуся та просто жінка розумію, як це важливо – допомогти хворій дитині. Все життя я прожила у Калинівці, це мої земляки, — каже Антоніна Петрушкевич. — І хоч тепер мешкаю в Махнівці, але частинка моєї душі там. На Калинівщині моя донька з родиною, друзі, колеги. Зі своїм колективом «Калина» даємо дуже багато благодійних концертів.

Тато маленького Андрійка служить на Калинівському арсеналі, мама Галина постійно із дитиною. Зрозуміло, що коштів бракує. За останні кілька років завдяки небайдужим було зібрано та витрачено на лікування

1 млн гривень. Батьки дякують всім тим, хто врятував життя дитини. А допомога талановитої землячки Антоніни Петрушкевич стала для родини Мороз ще однією приємною несподіванкою.

– Через газету ми б хотіли низько вклонитись цій жінці, яка своїм вчинком ніби продовжила добрі справи Степана Руданського, котрий був гарним лікарем та допомагав усім, — кажуть батьки Андрійка Мороза.

Реквізити для допомоги: ПриватБанк 5169 3305 1434 4651 (картка відкрита на ім’я директора фонду — Дякун Дмитро Володимирович), або ПриватБанк МФО – 302689, р/р 2600 0055 334928, код ЄДРПОУ – 41768885. Назва — БО «БФ «Ми поруч». Призначення платежу: благодійна допомога для Мороза Андрія.