Ось який поворот резонансна справа отримала на цьому тижні. Розповідає громадський активіст Юрій Хорт:

– Класичний сюжет з фільмів по організовану злочинність. Днями я писав, що господарський суд заборонив Вінницькій мерії скорочувати працівників і відчужувати майно Пологового будинку №2. Позивачем виступив лікар-акушер цього ж закладу. Чотири місяці я за довіреністю від його імені “бомбардував” суди, поки отримав цю ухвалу. Але на четвертий день її дії я отримую повідомлення від лікаря, що він, бачте,  “виходить із боротьби”.

Увечері того ж дня я побачив, що електронна довіреність на мене від лікаря вже анульована. Потім я дізнаюся, що він ще й множить на нуль всю мою попередню роботу, подавши клопотання про скасування заходів забезпечення. Вдумайтесь! Лікар просить дозволити злодіям його звільнити, а заклад розікрасти.

Це не робиться в здоровому глузді. Звичайно, це справа рук вінницької мафії і керівництва закладу, яке, до слова, від імені Пологового пише в суд, що заклад, по суті, підтримує самознищення.

Я розумію побоювання позивача, але ви – чоловік і вас навіть не били! В тюрму не садять. На вас “наїхала” якась 50-річна жінка, що працює на провінційних бандитів (директор закладу). Розумію практично все, будь-яку бездіяльність, крім цього клопотання, написаного під диктовку злодюжок.

Якщо ви це читаєте, то знайте, що Ви підвели не тільки себе, а трудовий колектив (а це 250 чоловік) і місто Вінницю, в якій живуть інші люди, які самі народились і хочуть народжувати у своєму, комунальному закладі, а не у приватному торговому центрі. Навіть якщо медичному.

Сьогодні суд скасував забезпечення за клопотанням цього позивача і Вінницької міської ради.

СИТУАЦІЯ ПІД КОНТРОЛЕМ. Геноцид відстрочено. Заклад працює завдяки тому, що на даний час продовжує діяти перша ухвала про забезпечення, яку винесено в грудні за позовом пацієнтки Анастасії. Вона оскаржується мерією в апеляційному суді. Призначено на 16.02.2023.

Ще ми шукаємо співпозивача в цю справу, який вимагатиме додаткових заходів забезпечення, щоб “застрахувати” заклад від нових спроб знищення. Особливо у випадку скасування першої ухвали.

Вимоги: реєстрація у м. Вінниця, інвалід 1-2 групи або УБД, яка при цьому є користувачем послуг Пологового будинку №2 або ж його працівником. Чому саме такого позивача – написано ось тут: http://surl.li/erguz. Коротко: тому що судовий збір залишить усіх нас без штанів. На сьогодні було б витрачено порядку 35 тисяч грн, якби позивачі не були пільговиками.