Та заперечив, що це може бути НЛО.

У Пентагоні повідомили деталі збиття неопізнаного об’єкту в повітряному просторі США, який “міг становити небезпеку для цивільної авіації”.

Сайт Пентагону: “За вказівкою президента Байдена і на основі рекомендацій міністра Остіна та військового керівництва, літак F-16 випустив ракету AIM9x, щоб успішно збити повітряний об’єкт, що летів на висоті приблизно 20 000 футів у повітряному просторі США над озером Гурон у штаті Мічиган.

Його траєкторія і висота викликали занепокоєння, в тому числі через те, що він міг становити небезпеку для цивільної авіації”.

За оцінкою Пентагону,  збитий об’єкт не становив військової загрози “для чогось на землі”, проте був небезпечним для польотів і становив “загрозу через його потенційні можливості спостереження”.

Американські військові збили ще один літальний об’єкт над озером Гурон у неділю.

3-го лютого Пентагон повідомляв, що над територією Сполучених Штатів зафіксували пересування повітряної кулі з обладнанням для стеження – “запущеної, найбільш імовірно, КНР”.

Державний секретар США Ентоні Блінкен відклав поїздку до Китаю після того, як було виявлено китайський аеростат, що пролітав над чутливими об’єктами на заході США. Китай заявив, що цей інцидент США використали для піару, а Блінкен навіть не збирався до них їхати.

4-го лютого Пентагон заявив, що ще одна китайська повітряна куля-шпигун літала над Латинською Америкою. Того ж дня США збили аеростат.

10 лютого американські військові відстежили й зрештою збили невідомий об’єкт, що летів на великій висоті в повітряному просторі біля регіону Аляски.

11 лютого прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо повідомив про збитий нерозпізнаний об’єкт у повітряному просторі країни.

Після чого у Китаї місцева влада заявила про виявлення неопізнаного літаючого об’єкту над водами поблизу прибережного міста Річжао на сході країни й готується його збити.

Генерал США, який відповідає за Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD), не виключив жодних варіантів походження трьох об’єктів, збитих у небі над США та Канадою, включаючи те, що вони можуть бути позаземними.

Про це йдеться у публікації агентства Reuters.

Генерал Глен ВанГерк, командувач NORAD, відповідав на запитання у неділю про те, чи виключили США можливість того, що об’єкти, збиті над Аляскою, Канадою та Мічиганом, були “прибульцями або інопланетянами”.

Я дозволю розвідці та контррозвідці з’ясувати це. На цей момент я нічого не виключаю”, – сказав ВанГерк на брифінгу.

ВанГерк зазначив, що військові не змогли відразу визначити засоби, за допомогою яких будь-який із трьох останніх об’єктів утримувався в повітрі, або звідки вони взялися.

“Ми називаємо їх об’єктами, а не повітряними кулями, неспроста”, – сказав він.

Хоча США стверджують, що велика повітряна куля, збита 4 лютого над Південною Кароліною, була китайською шпигунською платформою, чиновники Пентагону визнали в неділю, що вони не знають, хто стоїть за меншими об’єктами, збитими згодом.

Між тим, Білий дім у понеділок спростував припущення про те, що збиті об’єкти в повітряному просторі США можуть мати позаземний компонент.

“Немає жодних ознак прибульців або позаземної активності в цих нещодавніх збиттях”, – сказала прессекретарка Карін Жан-П’єр журналістам на брифінгу.

Китай заперечує, що збита повітряна куля була його шпигунським об’єктом. У Пекіні наполягають, що це метеозонд, який випадково збився з маршруту.

Китай також заявив, що у його небо за рік залітали більше десятка повітряних куль США.