Жмеринська громада навіки попращалась з Олександром Поповським.

У Жмеринській міській раді повідомили, що Олександр був патріотом та справжнім сином свого народу, для якого Україна була у серці, а Свобода і Гідність – понад усе.

У мирному житті Олександр був фотографом, майстром своєї справи, який вміло міг зафіксувати пам’ятні миті життя дорослих, юних та малечі та всім серцем бажав, щоб ці миті були лише щасливими. Щоб діти зростали під мирним небом, а батьки раділи їхнім успіхам, щоб Україна йшла європейським шляхом. Тому Олександр Поповський ще задовго до початку повномасштабної війни змінив професію та встав до лав Збройних Сил України.

За мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України у травні 2022 року Олександр Поповський був нагороджений державною нагородою України – медаллю «За військову службу Україні».

Жмеринчанин з осені 2021 року проходив службу у 59-тій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка. У лютому цього року після поранення пройшов лікування та реабілітацію і знову повернувся на передову. Але підступний ворог забрав життя у воїна. Серце мужнього 55-річного воїна-оборонця Олександра Поповського зупинилося 19 лютого на Донеччині.

Зустрічали жмеринчанина на щиті 24 лютого у його рідному місті, встеливши квітами дорогу до місця вічного спокою.

Поховали мужнього воїна на міському кладовищі.