А естонському місті Тарту пройшов престижний традиційний турнір із художньої гімнастики «Miss Valentine». Він вже 28 років поспіль збирає найкращих гімнасток світу із різних континентів. Серед, як повідомляє прес-служба, них були і вихованки вінницького клубу «Еліт».

У змаганнях взяли участь близько 750 гімнасток. Вони представляли близько 40  країн. Зокрема, США, Індію, Канаду, Нідерланди, Грецію, Кувейт, Україну, Естонію та інші.

За словами співзасновниці і тренера клубу «Еліт» Дар’ї Чернякевич, дівчата готувалися до першого міжнародного старту року протягом трьох місяців. В підсумку показали високі результати.

«У кожному виді програми визначали по вісім найкращих спортсменок, які виходили до фіналів. Вже серед них й розігрувалися медалі», — сказала Дар’я Чернякевич.

У віковій категорії 2008 р.н. Соломія Чирка, яка виступає за програмою кандидатів у майстри спорту, пройшла до двох фіналів – у вправах з обручем та стрічкою. Там 15-річна вінничанка посіла високі шості місця.

У віковій категорії 2012 року гімнастка Крістіна Щербань потрапила у фінальний етап вправи зі стрічкою, де здобула срібну нагороду. За словами тренерів десятирічної вінничанки, для неї це був перший серйозний міжнародний турнір. І одразу у суперництві з гімнастками світового класу Крістіна Щербань спромоглася піднятися на п’єдестал пошани.

Також клуб «Еліт» на турнірі «Miss Valentine» представили Єва Пинько (2011 р.н.), Надія Клипайло (2012 р.н.) і Єлизавета Харченко (2013 р.н.).

«Щоб потрапити на ці змагання, було витрачено багато емоцій та сил. В Естонії наші гімнастки гідно представили Україну. Будемо працювати, аби наші міжнародні досягнення ставали ще більш вагомими», — підсумувала Дар’я Чернякевич.

Ми щиро вітаємо юних вінницьких гімнасток із черговою перемогою.

Вадим Снігур