Міський голова Віталій Драган виступив із жорсткою заявою:

– Зрив сесії Бершадської міської ради – демарш у воєнний час, саaме тоді, коли громада має працювати як годинник. Саме так трапилося у Бершаді 21 лютого – причому не вперше.

Депутатська група, в якій дивним чином об’єднались депутати від забороненої ще торік «ОПЗЖ» та «Європейської солідарності», вчергове заблокувала роботу сесії міської ради. До групи також увійшли депутати від «Слуги народу», «Нашого краю», «Голосу», та «Народного контролю». Вони демонстративно не голосували за винесені на сесію питання, влаштували сварку з працівниками міської ради та навіть викликали поліцію на міського голову. Непроголосовані питання, які вкрай важливі для громади – програма фінансування військовослужбовців та питання функціонування критичної інфраструктури, через що без води і тепла можуть залишитись жителі громади.


Подібна поведінка групи депутатів змусила мене звернутися безпосередньо до мешканців Бершадської громади.

- На сесію було винесено 55 питань – за кожним з них стоять люди, важливі аспекти життєдіяльності громади, родини наших військовослужбовців, — каже Віталій Драган. – В черговий раз ця група депутатів пішла не шляхом конструктиву, а вчинила обливання брудом, нецензурно лаяла співробітників міської ради. Жодного незаконного рішення на сесії Бершадської ради не виносилося, і я гарантую, що не допущу ніякого «дерибану» землі та бюджету громади!

Позицію очільника громади підтримав депутат міської ради Євген Жабко.

- Депутатам слід розуміти важливість своєї ролі та поводитися етично та професійно, щоб зберігати довіру громадян. Щиро вірю, що правда переможе! – написав Євген Жабко у своєму ФБ.

Варто нагадати, що своєю метою представники депутатської групи, яка системно зриває сесії, визначили заблокування роботу ради та міського голови Віталія Драгана.

Які ж справжні мотиви цих депутатів, які під прикриттям різних політичних сил потрапили до міської ради? Можливо, це вирішення своїх особистих і бізнесових питань?

Очевидно, що зволікання з прийняттям важливих рішень через особистісні амбіції групи депутатів міської ради шкодить жителям Бершадщини, які стали фактично заручниками ситуації, коли через блокування сесії не приймаються критично важливі для громади рішення.

Вислухав Сергій Годун

Редакція готова вислухати і іншу сторону конфлікту.