Ось вона, чудова сімка:

Голден Делішес

Це найпопулярніший сорт яблук не тільки в Україні, а й у всьому світі. Походить він з США і був виведений випадково. Урожай приносить в жовтні-листопаді. Плоди великі і жовто-зелені, схожі зовні на грушу. Це дуже врожайний і смачний сорт, який довго зберігається – в холодильнику може лежати півроку. Ці яблука легко отримують пошкодження, тому їх потрібно не збивати, а акуратно знімати з яблуні.

Фуджі

Ще один надзвичайно популярний сорт яблук, цього разу родом з Японії. Яблука Фуджі відносяться до зимових сортів. Плоди червоні з зеленими прожилками і дуже великі. М’якоть дуже ароматна, з підвищеним вмістом цукру і практично без кислинки. Плоди чудово зберігаються в холодильнику або погребі до 1 року.

Ред Джонапринц

Зимовий сорт яблунь родом з Нідерландів. Плоди великі, насиченого червоного кольору. Сорт дуже урожайний, для великої родини. Після плодоношення фрукти потрібно регулярно збирати. Яблука Ред Джонапринц дуже смачні, соковиті, з легкою кислинкою. У погребі зберігаються до 4 місяців. Потрібно обробляти від борошнистої роси.

Гала

Осінній Новозеландський сорт, який добре приживеться в будь-якому регіоні України, має стабільно високу врожайність. Яблука середнього розміру, червоні з жовтими смугами, дуже соковиті і солодкі. Мають хороший імунітет до борошнистої роси і середній до парші.

Вільямс Прайд

Дуже незвичайні зовні яблука насичено-бордового, майже фіолетового кольору. Прекрасний літній сорт з довгим періодом плодоношення. Смак у яблук дуже насичений, кисло-солодкий з приємним терпким післясмаком. Довго зберігається і добре захищений від хвороб. Сорту Вільямс Прайд потрібні поруч яблуні іншого сорту для хорошого запилення.

Пінова

Це німецький зимовий сорт яблунь. Дуже солодкі і соковиті яблука з щільною м’якоттю. Пінова має хороший імунітет до захворювань, не вимоглива до грунту, плодоносить вже на другий рік після посадки. Але цей сорт потрібно регулярно обрізати, інакше буде перевантаження урожаєм.

Пітмастон

Унікальні яблука з ананасово-горіховим смаком. М’якоть соковита і дуже солодка, з квітковим ароматом. Це пізній сорт родом з Великобританії. Дерево дає стабільно високий урожай, стійке до морозу і хвороб. Сорт підходить для тих, хто хоче спробувати щось нове і незвичайне.

Обирайте на свій смак.

Вадим Снігур