Хто із вінницьких претендентів живе у квартирі Литвина у Києві?

Конкурсна комісія з відбору кандидатів на директора Національного антикорупційного бюро проголосувала за трьох переможців: Семена Кривоноса, Сергія Гупяка та Романа Осипчука.

Остаточного переможця, який обійме посаду директора, має обрати Кабмін.

Семен Кривонос є головою Державної інспекції архітектури та містобудування. Сергій Гупяк працює в управлінні Держбюро розслідувань на Хмельниччині. Роман Осипчук очолює Управління внутрішнього контролю НАБУ.

Як ми вже повідомляли, Сергій Гупяк працював до переходу в ДБР у Вінницькій прокуратурі під керівництвом тоді прокурора області В’ячеслава Соколового.

В громадського руху Вінниччини до нього були

запитання щодо справи слідчого Валентина Дзьоня. Якого знайшли застреленим в Староміському райвідділі міліції. Він її вів.

Ми вже писали, що батьки В. Дзьоня категорично не погодились з висновком, що це було самогубство.

Справу паралельно, як потерпілий, почав розслідувати батько Валентина, відставний полковник міліції В. Дзьонь.

На його думку, сина застрелили під час бійки. Причиною її стало змушування сина поставити підпис під справою яку вже продало вищестояче керівництво.

А винних не притягнули до відповідальності, бо учасником вбивства сина був племінник тодішнього керівника слідства області.

Ці запитання Сергію Гупяку під час співбесіди ставили і представники комісії.

Але, на їхню думку, він дав вмотивовані відповіді на запитання.

За цих кандидатів проголосували 4 з 6 членів конкурсної комісії. Двоє з них – представники міжнародних організацій, як передбачено процедурою конкурсу.

Голова комісії звернув увагу, що перемога цих кандидатів не означає, що вони набрали найбільше балів на всіх етапах, а скоріше є баналсуванням між усіма вимогами.

Кандидати проходили тестування на знання законодавства та на загальні здібності. Вони мали співбесіди щодо доброчесності та компетентності. Також, як розповіли в комісії, психологи складали портрети на учасників конкурсу.

Як відомо, до 21 фіналіста конкурсу входили три кандидати з Вінниці – син екс-голови МСЕК Вінниччини В. Власюк, діючий співробітник обласної прокуратури О. Вікул та С. Гупяк. Але О. Вікул та В. Власюк увійшли до 5-ки кандидатів до яких в комісії було найбільше запитань. Зокрема вони не могли пояснити походження їхніх доходів та статків.

До речі, саме під час співбесіди з В. Власюком, відбору, з’ясувалось, що мати, дружина екс-начальника Вінницької МСЕК О.Бланар купила квартиру 200 кв.м. у голови Верховної Ради Литвина у Києві. Там зараз офіс їхнього сина з двійнят.

Один із них В. Власюк є радником А. Єрмака.

Сергій Гупяк набрав 97 балів під час тестування на знання законодавства і 128 – у тестах на загальні здібності. Семен Кривонос мав 99 балів за знання законодавства, 122 – за загальні здібності. Роман Осипчук отримав 95 балів за знання законодавства і 123 за загальні здібності.

До всіх трьох кандидатів були запитання під час оцінки їхньої доброчесності, однак, на думку комісії, вони надали у відповідь необхідні пояснення та документи. Лише стосовно Осипчука залишились питання, відповідями на які задовольнились не всі члени комісії. При цьому психологічний портрет Осипчука і його рис як керівника, за словами голови комісії, був одним із найкращих.

Хто очолить НАБУ з цих трьох кандидатів, серед яких вінничанин, побачимо невдовзі.