– З дитинства Катерина Кравець мала вроджену ваду серця. У 20 років, почула від медиків – «вам потрібна пересадка серця». Далі були черга на пересадку органів в Міністерстві охорони здоров’я України і нарешті довгоочікувана операції в одній із закордонних клінік. Операція пройшла успішно. Дівчина повернулася додому й спостерігалася у Вінницькому кардіоцентрі, – розповіли у департаменті охорони здоров’я ДПА

Раніше Катя ділилась:

«Після операції життя змінилося, мені стало набагато краще. Так, є ліки які потрібно пожиттєво приймати, але саме трансплантація дала мені шанс на життя й на реалізацію мрій. Я з дитинства мріяла стати лікарем, але через хворобу важко було йти на навчання до університету. Уже після операції я вирішила, що мрії мають здійснюватися, й вступила до медичного коледжу ім. академіка Заболотного. Вивчилася на медсестру й тепер працюю за спеціальністю», — розповідає Катерина.

Вона працює у Вінницькому  регіональному  клінічному лікувально-діагностичному центрі серцево-судинної патології.

Дівчина каже, що її робота це й мрія, й другий дім й місце де завжди допоможуть колеги. А ще – можливість самій допомагати людям із хворобою серця і на власному прикладі показувати, що в житті все можливо. Катерина переконана, що трансплантацію потрібно розвивати, бо це шанс врятувати життя.

Про свого донора вона знає лише, що ним став 28-річний чоловік, який потрапив в ДТП.

Андрій Власенко