Чоловік закликав написати останні повідомлення 29-річній волонтерці і парамедику 93-ї бригади «Холодний Яр» Яні Рихліцькій.

«Так сталося, що не кожен може приїхати, попрощатися, віддати шану незламній Людині. Але кожен може написати ті слова, які у вас є, ті емоції, що вам даровані зараз. Телефон Яни буде біля неї, і кожен зможе написати останнє повідомлення для неї», — дозволив чоловік.

Яну у Вінниці та в Україні знають як відому волонтерку. Вона раніше працювала рекрутеркою в IT компанії, приєдналася до лав Збройних сил у жовтні 2022 року як молодша лейтенантка. Їй було 29 років.

Яна — випускниця Вінницького ліцею №7. У «синьоокому» жалоба за Яною…

– Сумна звістка для ліцейної родини…Загинула Рихліцька Яна, 2010 рік випуску, 11-Ю клас. Вічна слава героям! — написала Наталія Логінова.

У жалобі й вся волонтерська спільнота:

– Це була прекрасна дівчина, ми познайомились з початком повномасштабки. Вона допомагала чим могла усім, кому могла… А потім пішла на фронт. Яна, ти була настільки справжньою, що більшості вартувало б повчитись. Загинула при евакуації поранених… «Швидка», в якій вона їхала, потрапила під обстріл, — написала вінницька волонтерка Таня Власюк.

Друзі і знайомі загиблої кажуть, що Яна робила все заради перемоги, ризикувала життям, щоб допомогти пораненим.

– У всіх тактичних медиків, інструкторів з тактеду та бійців, яким вона допомогла, це чорний день. Помстимося. Спокійно, з холодною люттю всередині, робимо свою справу, – пише волонтер Валерій Багинський.

Побратими Яни готові помститися рашистам за її смерть. Вони опублікували фото снаряда, на якому написано: «За Яру з Холодного Яру».

Під час свого останнього волонтерського збору Яна зібрала понад пів мільйона гривень. Але батьки Яни відмовилися від будь-яких коштів для себе і закликали всіх охочих донатити в пам’ять про їхню доньку на потреби ЗСУ.