Родині загиблого прикордонника Романа Грищенко, який поклав своє життя за Батьківщину у нищівному поєдинку з ворогом, очільник МВС  України вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Нагороду отримала мама, дружина та діти прикордонника.

Під постійними ворожими обстрілами день за днем старший сержант Роман Грищенко разом з побратимами боронили займані позиції, самовіддано тримали оборону та відбивали ворожі наступи на Донеччині. 21 липня 2022 року у черговому бойовому протистоянні з російським окупантом прикордонник отримав важкі поранення несумісні з життям.

До війни Роман займався перевезенням вантажів. Любив рибалити та захоплювався автомобілями. У 2014 році проходив службу по мобілізації в лавах Держприкордонслужби. З початком повномасштабного вторгнення, не роздумуючи став на захист країни. Через деякий час прикордонний підрозділ Романа вибув для посилення рубежів та стримування просування ворога на Чернігівщину, а згодом на Донеччину.

Рідні й знайомі пригадують, що Роман був надзвичайно порядним та добрим чоловіком, справжнім, вірним товаришем і побратимом. Він вмів порадити, підбадьорити, був справжнім у всьому.

У Романа залишилася мама, дружина, син та донька. Він назавжди залишився мужнім, непохитним, сталевим воїном, що до останнього подиху боронив батьківщину.

Указом Президента за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, прикордонника нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.

Вічна пам’ять та слава Герою!