В будинок, де старенька дуже скромно живе із сином-пенсіонером Михайлом, увірвався невідомий у балаклаві. Він став вимагати 450 гривень. Мовляв, колись дрова різав і з ним не розрахувались… Тож тепер прийшов вибивати борги! Потім молодик побив палицею чоловіка та прикуту до ліжка Галину Іванівну. Аби врятуватись, селяни віддали своєму кривднику останні заощадження -700 гривень… У селі люди шоковані інцидентом, адже такої жорстокості ще не бачили. Тим паче до пенсіонерів-інвалідів.

– Досі трусить, як згадую це все… Того вечора 61-річний син Міша відійшов на вулицю в літню кухню, аби закип’ятити мені чаю. Загавкали собаки. Раптом в сінях я почула крик. Залітає невисокого зросту хлопець у кімнату і давай гроші вимагати. Скинув мене із дивану. А поряд стояла палиця, завдяки якій хоч можу піднятись. Бандит схопив її і давай бити мене – каліку з відрізаною ногою. Були удари і в голову, а тоді ще й ногами по нирках… Син захищав мене, благав зупинитись. Але невідомий не хотів слухати. Мабуть, з годину тут ця війна тривала поки я не віддала останні гроші, що були. Мілкими купюрами зібрала йому 500 гривень. А тоді син виніс грабіжнику ще 200 гривень, щоб той нарешті залишив нас у спокої.

Син бабусі Михайло добре запам’ятав силует грабіжника. А ось обличчя роздивитися не зміг. Та навіть цього вистачило правоохоронцям, щоб вийти на зловмисника. Ним виявився 20-річний безробітний односельчанин. Свої дії пояснити він не може.

– Перед тим злочинець обікрав ще й свого родича. Виніс з його будинку 4 тисячі гривень та годинник. Після злочину він швидко витратив викрадене на поїздки в таксі, їжу та спиртні напої, – повідомили у прес-службі поліції області. – На момент затримання підозрюваний перебував у стані алкогольного сп’яніння.За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Хлопцю загрожує позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна. Грабіжника хочемо взяти під варту на весь період слідства.