Захисник деякий час займався охороною мостів у Вінницькій області, а потім з підрозділом вирушив тримати оборону на Донеччині. Там і трапилося бойове зіткнення з ворогом.

– Наш «квадрат» ворог почав «крити» артилерією, не даючи нам навіть визирнути з укриттів. Тож ми сховалися у погріб нашої будівлі, – розповідає «Ювелір». – Коли стих вогонь, ми ще не встигли вибігти, як ворожі морпіхи уже були біля погреба і запропонували нам здатися. Вибір не великий: або здавайся, або помирай. Ми вибрали помирати… Викинули їм гранату з погреба. Вони у відповідь закинули нам дві гранати і вистрілили з «мухи». Це було найстрашніше: коли ти знаходишся у замкнутому просторі і тобі «прилітає».

– Потім нам допомогли побратими: зі сторони «відсікли» противника. Ми вибралися назовні і «відповіли» ворогу зі стрілецької зброї та гранатами, відтіснили противника і зайняли позиції, – продовжує «Ювелір». – Тоді ж підійшов ворожий танк, ми відкрили вогонь по ньому, а він по нас – прямою наводкою… Ми втримали позиції і не відступили, але героїчно загинув наш командир і було поранено двох побратимів.

– Якщо ворог полізе, ми їх зустрінемо як треба, – переконаний захисник.