Черговий скандал, який може відгукнутися на репутації військового відомства України. І, звісно, не додасть мотивації військовослужбовцім ЗСУ, які зараз ціною своїх життів захищають нашу Батьківщину. Заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України затримали під час отримання хабаря. Про це інформує ДБР.

За даними слідства, 60-річний полковник домовився із громадянином України призовного віку про оформлення за грошові кошти документів про зняття з військового обліку. Відомо, що посадовець вимагав 9 тисяч доларів. Його вдалося затримати після передачі документів та одержання коштів.

“У ході обшуків, проведених за місцем мешкання посадовця, вилучили документи та військові квитки третіх осіб, виписки з медичних карт, аркуші з печатками військових частин РФ, зброю та грошові кошти. Наразі досудове розслідування триває. Затриманому повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу”, – йдеться у повідомленні.


Також вживаються заходи для встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаного злочину, у тому числі серед працівників районного центру комплектації та соціальної підтримки. Чому ці випадки стають уже регулярними? І скільки вже на суспільному горі України заробили скорумповані начальники та начальнички?

Громадянське суспільство вже нетерпляче чекає на відповідей на всі попередні прояви корупції у вищих ешелонах влади під час воєнного стану в країні. І вимагає жорсткого покарання для тих, хто наживається на війні і горі свого народу.

Вадим Снігур