Звісно, не обійшлось без алкоголю — відпочивали в одному із барів неподалік автовокзалу. А коли батьки вийшли на перекур, залишивши своє дитя на нашу землячку, та схопила його і втекла у невідомому напрямку… Потерпілі звернулися до працівників поліції та повідомили, що, можливо, 26-річна Люба поїхала з дитиною додому, на Вінниччину, адже мешкала в одному із сіл Бершадського району. Правоохоронці дали орієнтування працівникам автовокзалів, автозаправок та водіям маршруток. Тим часом жінка із вкраденою дитиною тікала додому на таксі…

– Вона підійшла до мене на автовокзалі в Умані. Тримала дитинку. Кругом освітлення, камери спостереження. Сказала, що їй треба їхати на Бершадь. Скаржилася, що тікає до батьків від агресивного чоловіка, — розповів журналісту таксист Анатолій. — Поки їхали, а це година дороги, дитина сиділа мовчки. А потім до мене дзвонять й кажуть, що пасажирка вкрала дитину. Я до неї, а вона стала божитись, що ні… Коли таксі приїхало за вказаною адресою, виявилося, що грошей у жінки не було. Тому я зачинив її у машині, а сам пішов у будинок вимагати гроші за дорогу у батьків пасажирки.

Однак і адреса, і історія жінки виявилася вигадками. Коли Анатолій повернувся – у машині було відчинене вікно, а в салоні порожньо. Далеко втекти Любі з дитиною не вдалося. Її затримали бершадські поліцейські і передали в Умань для подальшого розслідування.

Нині малечу вже оглянули медики. Матір разом із дитиною в супроводі черкаських поліцейських повернулася додому. Вінницькі полісмени наголошують: підозрювана у викраденні дівчинки має кримінальне минуле та судимості за крадіжки. Наразі відкрите провадження за фактом викрадення людини. Люба заявляє, що матір добровільно віддала їй свою дитину. Викрадачці ж загрожує до 5 років обмеження або навіть позбавлення волі.

– Я приїхала до подруги Рити в гості. Вона залишила на мене дитину. Сама пішла кудись з своїм чоловіком, а я чекала. Потім вирішила їхати додому. Додзвонитися не могла до Рити, бо сів телефон. Мені було холодно, дитині теж. Сіла в таксі та поїхала додому. Думала, хай дитина побуде у мене, а я її потім поверну, — каже затримана.