У роковини загибелі Олександра Реньгача побратими з Калинівського полку, а тепер бригади “Червона калина” згадують той фатальний для Героя бій за столицю України:

– Рік тому 26-28 березня в селі Бузова, що розташоване дорогою від столиці на автошляху “Київ – Житомир” точилися запеклі бої.

28 березня Олександр Реньгач у складі зведеного підрозділу військової частини 3028 вибув для виконання бойового завдання з оборони відрізка траси Житомир – Київ.

Близько 10:30 в селищі Бузова війська рф атакували його підрозділ. В ході бойового зіткнення майстер-сержантом і його побратимів було знищено 2 броньовані машини та 17 бійців живої сили противника.

Коли пострілом з танка було знищене укриття, де знаходилися українські бійці. Майстер-сержант зайняв нову бойову позицію та почав вести прицільний вогонь, знищивши 2 кулеметних розрахунки, при цьому надав можливість групі гвардійців розпочати відхід.

Танк противника наблизився майже впритул і з кулемета розстріляв позицію Олександра. Чоловік отримав вогнепальні поранення несумісні з життям.

Це був мужній та відважний воїн. За плечима у Олександра було понад двадцять років військової служби за контрактом. Олександр Реньгач боронив територіальну цілісність та суверенітет нашої держави з перших днів російської агресії – з 2014 року. У березні 2015 року Указом президента України був нагороджений державною нагородою – медаллю «За військову службу Україні». З перших днів повномасштабної війни вірно виконував свій військовий обов’язок та загинув смертю героїв.

Майстер-сержант Національної гвардії України Олександр Олексійович Реньгач посмертно нагороджений орденом”За мужність” III ступеня.

Вічна та світла пам’ять герою…