Ми вже не раз писали про те, як єдиний син подружжя Клебан, який в дитинстві переніс важку операцію на серці, став жертвою даішників.

Так довго, на думку матері та потерпілого, суд тривав, бо засуджені судом першої інстанції мають впливових родичів – двох братів – суддів та дядька – колишнього голову Вінницької райадміністрації та проректора університету

Підозрюваних засудили до трьох років умовно

Ось як справу коментує мати потерпілого Василя Клебана Наталя:

– 31 березня 2023 рік. Сьогодні ми отримали вирок суду. По цій резонансні справі . Чи здивовані ми таким результатом? Ні! Чи знали ми яким він буде відносно цих 2 осіб? Так знали! І було готові до цього.

Вони отримали Умовний термін покарання з іспитовим терміном 2 роки!!! Вітаю Вас і Ваших родичів з блискавичною перемогою в суді першої інстанції. Особлива подяка судді Л. Ковальчук за пораду моєму сину, яку вона йому надала: змирися і забудь про минуле бо ти втратиш майбутнє.

Вельмешановна пані! На нашого сина був вчинений замах на його життя, маючи проблеми з серцем до нього був застосований заборонений удушливий прийом, через який він міг втратити, життя, його катували в кайданках в райвідділі поліції і прокуратура приховала такий резонансний злочин!

Ці люди присилали бандитів до нашого сина, коли він лежав у лікарні, вони планували його вивести в ліс, але я тоді це зупинила. Я чудово розуміла, хто ці люди і якими будуть наслідки. Нашому сину робили не раз стрілки і засідки, шкодили автівку, погрожували підкинути в автівку наркотики, планували і мою репутацію зіпсувати. Але ж не вийшло, бо я не давала і не збиралася давати хабарів. Через те, у них не вийшло.

Яким має бути рішення мені було відомо? Не пішло по одному сценарію, не змогли затягнути по часу (щоб за терміном давності закрити справу – ред.) Пішли по іншому. І це теж чудовий результат! А тепер у кого, яке буде майбутнє ми дізнаємося згодом. Бо в кожного з нас воно вже сформоване. І кожен з нас обрав шлях по якому він буде рухатися, хтось поставив на чорне, а хтось на біле. Я не розчарована! Бо я готова була до такого рішення.

Найголовніше, що я горджуся своїм сином

І мені боляче, що він переніс вже такі випробування. Лише Господь знає, хто він для мене. Він найдорожчий мій подарунок від нього і найбільше моє досягнення на цій Землі. Коли я носила його під серцем, на моє життя вчинили замах і я могла його втратити, всю свою вагітність я провела в судах і прокуратурі. Тоді я пробачила наших кривдників і вони не потрапили до в‘язниці.

Вася як ніхто, з утроби матері відчував, що таке боротьба, між добром і злом. Коли йому виповнилося 13, мені сказали про те, що у мене є максимум 3 дні, щоб врятувати його життя. Сказати, що ми пройшли пекло пішки, це дуже мало. Але ми змогли життя сина вирвати з лап смерті. Ми з батьком жили лише ним і виховали Васю чудовою людиною. Справжнім чоловіком з великоі літери. Коли ми чекали 20-річчя сина і готувалися до свята, його ледве не вбили двоє моральних виродків. Що я пережила в ту ніч знаю лише я і Господь. Ці люди вкрали у мене сон. І я 8 років не можу спати ночами бо я постійно, це бачу, як вони б‘ють сина…

Я бачила, як йому було важко, коли в суді Василя оббрехала адвокатеса підзахисного.

- Сину, ти маєш зрозуміти, що це не люди, в них не має нічого святого і вже не буде. Вона тобі продемонструвала свою слабкість я впевнена, що за таку довготривалу практику не було такого потерпілого, як ти, хто б сказав: мені не потрібні гроші! Мені потрібна правда і справедливість.

Ці особи обзивали тебе неадекватном і алкашем! А самі навіть людьми не здатні стати. Ну от купили вони це рішення. І що? Це їм дало? Це не перемога. Ти отримав перемогу. Бо ти за рік війни стільки сил і фінансів спрямував на допомогу нашим захисникам, що я майже кожен день радію, коли хлопці передають вітання тобі з фронту. Вони мені написали такі слова : якби всі люди були такі, як Ваш син, то б в наші країні війни не було б. Дякую Богу за тебе. За те, що ти справжній. У тебе особлива доля. Я пишаюся тобою!- звернулась в підтримку сина Наталя.

Ми вже повідомляли, що чоловік Наталі та батько потерпілого Василя зараз на фронті. Дружина та син волонтерять, крім основної роботи.

А обвинувачені даішники, один із них, майже рік вводив суд в оману, що він служить в лавах ЗСУ, - повідомила мати Наталя Клебан.

Вона підозрює, що суд, а до цього прокуратуру «купили». І, на її думку, це коштувало великих грошей.

Далі - буде апеляція.

Разом відслідковуватимемо справу.

Тетяна Редько