Про свого офіцера розповіли у Могилів-Подільському прикордонному загоні.

Прикордонник за псевдо «Кар» з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист рідної Батьківщини.

Йому не звикати до військової форми, оскільки чоловік вже має досвід служби. Григорій проходив службу в лавах ДПСУ на різних офіцерських посадах. У 2006 році звільнився. І ось за сімнадцять років знову без вагань повернувся на службу.

«Колишніх офіцерів не буває!» – із такою думкою, офіцер прикордонник мобілізувався та поїхав захищати український кордон на передовій.

Починав свій бойовий шлях на Сумщині, а згодом брав участь у боях в найгарячіших точках Донецької області. Його підрозділ, тримаючи оборону, залишався до останнього на позиціях без втрат.

Григорій в службі користується одним із незаперечних тверджень: «Підлеглих треба берегти, підлеглих не треба жаліти».


- Найголовніше моє завдання – повернути бійців живими додому, друге – знищити ворога. Мені важливо мотивувати людей, наголошувати на їхній безпеці. Звичайно, стою на позиціях пліч-о-пліч із побратимами. Намагаюся бути з ними скрізь. На фронті всі допомагають один одному, підставляють плече,- зазначає Григорій. - Перед тим, як відправити на завдання хлопців, спочатку проходжу територію сам, і тільки потім розставляю всіх на позиції, - говорить «Кар».

Його найзаповітніша мрія — зробити все, щоб його країна знов стала мирною, вільною та квітучою, і заради цього він за ціною не постоїть.