Бої за Бахмут, які стали кульмінацією останніх місяців війни, привертають увагу всього світу. Кореспонденти найвідоміших зарубіжних видань, ризикуючи життям, відвідують нескорене українське місто, аби поспілкуватися з його відважними захисниками і розповісти правду з місця подій.

Нещодавно дістатися до міста-фортеці вдалося двом журналістам з найтиражнішої лондонської газети «Дейлі Мейл» — Річарду Пендлбері і фотокореспонденту Джеймі Уайзману. Їх зустрів та супроводжував досвідчений боєць — молодший сержант елітного армійського підрозділу, наш земляк Олег Легеза.

Олег був поруч з ними на вулицях міста, в автомобілі, в окопі. Він показав британським журна­лістам, як українські бійці боронять позиції, розповів про те, що їх надихає стояти до кінця і перемагати.

— Ми не зупинимось, поки не переможемо, — каже Олег Легеза. — Навіть думки не подаруємо ворогу, що нас можна зламати. Витримаємо темряву, холод, ракетні обстріли, але не здамося.

Вражений побаченим, журналіст у своїй статті назвав місто-фортецю «не тільки символом національного спротиву російському вторгненню, а й вирішальним фактором у стримуванні та розгромі кращих штурмових формувань загарбників».

Олег Легеза у найгарячішій фортеці фронту

– Це битва за місто, яка може переламати хід війни в Україні. – Так написали британські журналісти, аби їхній читач відчув, що таке війна і в яких умовах українці відстоюють свою незалежність.

Олег Легеза — депутат Вінницької обласної ради. З перших днів повномасштабної російської агресії пан Олег активно долучився до волонтерської діяльності, особисто організував переобладнання й передачу військовим 8 позашляховиків, налагодив у Вінниці та Жмеринці виробництво якісних кровоспинних турнікетів, автоматних ременів та «кішок» для розмінування. Як директор Благодійного фонду «Енергія Від­родження», заснованого депутатом Вінницької обласної ради Андрієм Поліщуком, налагодив збір і передачу великої кількості гуманітарної допомоги.

У квітні минулого року Олег Легеза добровольцем вступив до лав Збройних сил України, у складі елітного спецпідроз­ділу брав участь у звільненні Ізюма, Лимана та інших міст Харківщини. Отримав два поранення, але після лікування обидва рази повертався на передову.

Сергій ГОДУН