Мешканці Погребища повідомили, що зрадника виявили у Довгополівці. Що він тут робив із фейковим посвідченням журналіста Вінницької газети «Ваш вибір» – зараз з’ясовують українські спецслужби.

Ми вже повідомляли, що в Україні, Вінниччині, Хмельниччині, інших областях, почало діяти угруповання, яке називає себе «ЛЮДИ», хоче повернення СРСР та УРСР в його складі. Ця секта прийшла до нас із росії. Її вважають проєктом спецслужб рф. У це угруповання заманюють боржників банків, обіцяють, що в разі повернення УРСР люди не платитимуть кредити, а отримають 54 млн компенсації і пожиттєве утримання.

Ця група вважає, що Україна – нелегітимна держава. А тому на території України створює свою. Нею передбачені керівники – президент, голова верховної ради та прем’єр-міністр, свої правоохоронні органи. Більше того, поки всі українці гуртуються, щоб захистити країну, «ЛЮДИ» закликають відмовлятися служити у війську. Бо, мовляв, на їхню країну УРСР ніхто не нападав.


Лідером УРСРівців мав бути відомий зрадник із Херсона Кирило Стремоусов. Він, як відомо, вів активну антиукраїнську діяльність і став гауляйтером окупованої Херсонщини. Потім, втікаючи із Херсона, загинув у автокатастрофі.

До речі, у квітні мають відбутися вибори керівництва цієї псевдодержави. На посаду президента висувається кандидат із Вінниччини. Головою верховної ради цієї УРСР став хмельничанин.

Припускають, що й колишній Погребищенський район Вінниччини облюбували послідовники Стремоусова. За інформацією наших читачів, саме тут, у невеличкому селі Довгополівка, й виявили одного з послідовників цього руху. При затриманні його СБУ при ньому було посвідчення. Там вказувалося: посвідчення журналіста, громадянина УРСР по Праву Народження, Олександр Ємєльянов. І печатка «Вінницької обласної інформаційно-аналітичної газети «Ваш вибір» за підписом головного редактора Ігора Карпенка.

Як з’ясували співробітники СБУ, цей «послідовник» Стремоусова наводив російські ракети на одеські електропідстанції.

На початку повномасштабного вторгнення ворожий поплічник намагався організувати в Одесі ворожу пропагандистську мережу, яка агітувала місцевих жителів підтримати російських загарбників. Для цього адміністрував декілька проросійських телеграм-каналів, де «розганяв» дезінформацію про ситуацію на південному фронті та намагався дискредитувати Сили оборони.

У подальшому агент виконував додаткові завдання свого «куратора» з фсб. Зокрема, збирав розвіддані про місця базування Сил оборони в регіоні. Крім того, він передавав агресору координати місцевої критичної інфраструктури, у тому числі електропідстанцій. Відповідну інформацію окупанти використовували для підготовки та здійснення прицільних ракетних ударів по українських енергооб’єктах, — повідомили в Одеській СБУ, які встановили місцезнаходження зловмисника і затримали під час виконання ним розвідувального завдання.

При обшуку за місцем проживання російського агента виявлено комп’ютерну техніку, флешки і документи, які підтверджують його незаконну діяльність. На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру у держзраді, вчинену в умовах воєнного стану.

Псевдожурналіст зараз під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.