15 квітня  Гайсинська громада зустріла на щиті відважного молодого Воїна – Захисника України, відданого патріота, гайсинчанина Романа Чаленка.

Про Героя, який віддав життя за Україну, повідомили у Гайсинській міській громаді:

Роман Сергійович Чаленко народився на Покрову у 1988 році. Навчався в Гайсинській школі №6, потім здобув спеціальність фінансиста в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

По завершенню навчання Роман працював на Гайсинському м’ясокомбінаті.

Був призваний на військову службу по мобілізації. Попав служити на посаду солдата-гранатометника стрілецького батальйону військової частини А 1619.

За час своєї служби під час повномасштабної війни солдат Роман Чаленко разом з побратимами пройшов «гарячі жорна визвольної битви», бачив смерті своїх бойових друзів, і завжди приходив на допомогу побратимам.

Завжди беріг серце матері від тривоги, всіляко заспокоював та переконував, що у нього «все добре», і скоро буде Перемога.

Добрий і уважний син, люблячий наречений, який мріяв про тепло родинного вогнища, і незабаром планував створити сім’ю з своєю коханою. Разом вони мріяли про мирне майбутнє, про діток…але не судилося….

Нажаль, 10 квітня під час бойового зіткнення з ворогом біля населеного пункту Невельське Донецької області, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, наш земляк, солдат Роман Сергійович Чаленко загинув смертю Героя, поклавши на жертовник Перемоги своє молоде життя.

У переддень Великодня сотні небайдужих – рідні, близькі, друзі, сусіди, однокласники, представники органів місцевого самоврядування та жителі міста віддали останню шану Герою.

Ім’я Романа Чаленка буде викарбуване на сторінках історії громади, держави, бо Священна Перемога здобувається мучениками та героїчними вчинками таких людей, як Роман!