– Події розвивались ввечері. 27-річний місцевий житель йшов вулицею і помітив двох незнайомців. Один із них став товкти ногами “уважного хлопчика”. Хлопець пояснював, що так робити не можна. А тоді схопив за руку хулігана і викликав поліцію. Та той зумів втекти, залишився лише його товариш, який під час розмови з правоохоронцями не хотів  назвати прізвища винуватця, – розповідає керівник ювенальної превенції Гайсинського відділу поліції Наталія Гудима. – Довелось його шукати самим. Я згадала, що поблизу школи-ліцею живе 17-річний Олег, який перебуває на обліку за вчинене раніше хуліганство — побиття людини. Тож коли зателефонувала матері хлопця і трубку взяв він, по голосу почула, що п’яний. У скоєному він невдовзі зізнався. Свої дії пояснив тим, що посварився з дівчиною і хотів так злість зігнати. От і потрапив йому під руки ні в чому не винний “пішохід-школяр”.

За вчинений злочин проти Олега поліцейські відкрили провадження за фактом хуліганства. Матеріали вже передані до суду. Скоріш за все, йому загрожує умовний термін. Чи відшкодовуватиме молодик кошти за вандалізм — поки невідомо. Адже фігурки “уважних хлопчиків” – власність мерії. І саме вона є потерпілою стороною, яка й вирішить, що робити далі із неповнолітнім хуліганом.

Додамо, що це не перший випадок вандалізму із фігурками «хлопчиків». У Вінниці  таких було вже понад десяток. Проте винуватців так і не знайшли.