У минулому номері газети ми писали, що 13 квітня у приватному центрі, який знаходиться в селі Агрономічному, санітар у палаті задушив 42-річну пацієнтку.

Як з’ясували слідчі, під час лікування між померлою та зловмисником виникало багато конф­ліктів. Під час останнього працівник клініки задушив жінку, за якою доглядав. Чоловіка затримали за місцем роботи.

Днями у Вінницькому міському суді йому обирали міру запобіжного заходу.

За інформацією суду, 42-річна потерпіла лікувалася від алкогольної залежності. За ініціативи та участі рідних перебувала у лікувальному закладі. Цілодобовий нагляд за нею та лікування доручили підозрюваному, який є представником закладу.

Перебуваючи на лікуванні, жінка зі значною алкогольною залежністю не мала доступу до спиртного. Через це у неї виникала агресія, вона чинила опір лікуванню, неодноразово трощила лікарняне майно та приміщення. У медичного працівника це викликало обурення, оскільки він самостійно лагодив та усував завдані нею пошкодження. В результаті медпрацівник, використовуючи явну фізичну перевагу над пацієнткою, рукою схопив її за шию, здавлював та не відпускав до тих пір, поки жінка не перестала подавати ознаки життя.

Протягом доби чоловік не повідомляв про смерть пацієнтки, чекав, що зникнуть сліди від удушення. Таким чином планував уникнути кримінальної відповідальності. Лише коли тіло заклякло, спо­віс­тив родичів.


Експертиза встановила, що смерть потерпілої настала у результаті механічної асфіксії від здавлення шиї твердим тупим предметом.

Суд залишив 47-річного підозрюваного під вартою без права на заставу. За умисне вбивство йому світить 15 років тюрми.

Голова Агрономічного Сергій Сітарський повідомив нашому журналісту, що приватний медичний заклад, де сталося вбивство, хоч і територіально знаходиться в громаді, але не має ніякого відношення до сіль­ської ради.

З відкритих дже­рел відомо, що на території Агрономічної сільської ради знаходиться два приватних медичних заклади. В одному з них «Про детокс» лікують від нарко- та алкозалежності.

За інформацією «Юконт­рол», товариство з такою назвою знаходиться у садівничому масиві «Окружний». І надає цілий ряд медичних послуг — від загальної медичної практики, догляд за хворими із проживанням до нагляду за особами з розумовими вадами та хворих на наркоманію.

Приватний медцентр тільки почав працювати, зареєстрований 8 місяців тому. У медичних колах про нього мало знають. Але чимало фахівців з державної медицини вважають, що діяльність таких установ схожа на “шарашкіну контору”, де рівень послуг та відповідальність бажають кращого... І цей трагічний випадок тому підтвердження.

Каріна МАЄВСЬКА