Мешканці Гайсина, серед яких дітки, влаштували грандіозну зустріч військовим 59-ї окремої мотопіхотної бригади, яка повернулась із зони АТО. Саме там її дислокація, бо Гайсин споконвічно славиться своїми військовими традиціями.

Самі ж бійці не приховували сліз радості від побаченого, адже близько восьми місяців вони дивились лише у вічі війні… Тепер вони крокують «живим коридором» під вигуки «Героям слава!»…

– Як тільки нам повідомили, що додому повертаються воїни, вирішили зробити для них свято, адже всі вони захищають наш мир та спокій. Активно підтримали ідею учасники єдиного на Вінниччині дитячого волонтерського руху «Фабрика добра». Він створений на базі нашої школи та налічує 20 діток, — розповідає волонтер та педагог-організатор школи №2 Наталія Костюк. — До підготовки зустрічі підключились і інші небайдужі. Військовий 59-ї бригади Віктор Вольський організував оркестр. Під час очікування лунали українські пісні і ми танцювали. А коли до перону під’їхав ешелон з бійцями і зазвучав Гімн України, то зі слізьми на очах його співали і дорослі, і діти. Коли за мир моляться діти, то ця країна непереможна. В руках малеча тримала кульки, прапори та поробки. На плакатах такі слова: «Господь оберігає тих, хто захищає Україну» та «Герої повертаються додому». А 10-річний Олексійко Костюк одягнув справжню військову форму та присвятив бійцям вірш. Та, мабуть, найбільш зворушливою стала 6-річна Катруся Докійчук — наймолодша волонтерка Гайсинщини. Вона вручила бійцям хліб на рушничку і разом із іншими дітьми потисла всім героям руки.

Додамо, що дитячий волонтерський рух «Фабрика добра» ще з часів Майдану допомагає воїнам. Це і допомога продуктами, плетіння маскувальних сіток, відвідування поранених у шпиталі, благодійні концерти. В минулому році за свою благодійність та патріотизм діти та їхні наставники — Наталя Костюк та Юлія Дубина – отримали високу нагороду «Янголи добра».