Ведучим Нацвідбору обрали Сергія Притулу. Музичним продюсером шоу став Руслан Квінта. А суддійські крісла Нацвідбору на Євробачення-2018 зайняли такі відомі музиканти як: Джамала, Андрій Данилко та Євген Філатов (The Maneken).

Відповідно до жеребкування від 16 січня 2018 року, в першому півфіналі виступало 9 виконавців: CONSTANTINE, Сергій Бабкін, LAUD, KAZKA, The ВЙО, KOZAK SYSTEM, Pur:Pur, The Erised та VILNA.Солітска останнього музичного проекту – наша землячка. Це Ірина Василенко із Погребища. Свого часу вона брала участь у шоу «Х фактор» та навіть потрапила до прямих ефірів. Була у команді Ігоря Кондратюка. Втім, коли вибула із шоу, Ірина продовжила займатись музикою. Наразі вона мешкає у Києві.

– Ідея створення проекту VILNA з’явилася в продюсера Дениса Ямбора, коли до нього в студію звукозапису прийшла я, щоб реалізувати власне музичну ідею. Згодом проект поповнився і до нього приєдналися Юрій Водолазький (Wodo), відомий по роботі з Brunettes Shoot Blonds і Артем Пивоваров. А також молодий музикант і саундпродюсер Микита Рева (Nick Aver), -розповідає Ірина

Для конкурсу проект VILNA обрав композицію Forest song, слова написала Ірина Василенко. За її словами, ця пісня має мету нагадати людям, який чарівний цей світ. І потрібно частіше вириватися на свободу за межі сталево-кам’яних міст, цінувати кожну мить життя і людей, що поруч.

В результаті Нацвідбору проект VILNA отримав від суддів лише 3 бали, а ось глядачі подарували йому максимальні 9 балів. Разом із The Erised та LAUD наша землячка Ірина Василенко продовжить змагатись за перемогу у відборі на «Євробачення».

Додамо, що другий півфінал відбору на Євробачення-2018 відбудеться вже 17 лютого в 19:00. Боротись за шанс представити нашу країну буде боротись ще одна вінничанка – Інгрет Костенко, суперфіналістка шоу «Голос країни».