І так «назасідались», що закінчилось все бійкою і протоколами про правопорушення та підозрами в сепа­ра­тизмі.

Що ж хотіли в недільний день у цій громаді так швидко вирішити?

– А поспішно виключити депутатів від партій УСГ та «Батьківщина», які вибрали інтереси громади і України. Таких там вже четверо. А може бути ще. Бо експерти в коридорах влади розкрили секрет великого ґешефту, який готують чи не в кожній громаді об’єднані у ситуативну більшість слухняні депутати — розікрасти залишки землі, щоб не дісталась воїнам, які прийдуть з війни. Так шляхом виключення непокірних депутатів намагаються здобути свою більшість і скинути принципових голів ТГ, обраних громадою, щоб не допустити рішень, пов’язаних із забороною московського патріархату та інших – на користь Україні, зазначили «33-му» експерти, які вивчають цю ситуацію. Першими для опрацювання цих схем вибрали Бершадщину та Оратівщину.

Подивіться, хто у виборчій комісії Оратівщини! Прихильники «руского міра», адепти московського патріархату і делеговані ОПЗЖ!

Ось як прокоментувала події, які відбувались в Оратові, голова ТГ Галина Лошак:

– Увага! для відповідних органів. Наташа Іванченко — член Оратівської територіальної виборчої комісії сьогодні заявила, що їй байдуже, що прийде «руській мір»! Оксана Шевчук — яра прихильниця московського патріархату, секретар комісії! Ганна Барська раніше входила у комісію від ОПЗЖ. Зараз — голова комісії! Ось такі члени хочуть позбавити депутатства патріотів Саліїв!!! Робімо висновки! Діймо, бо нам не пробачать цього наші Герої!!!

На 12 годину у них не було кворуму. Засідання продовжили о 19 год. З огляду на такі заяви прошу усіх свідомих членів комісії ігнорувати сьогоднішнє засідання до заміни «колаборантів» у Оратівській територіальній виборчій комісії! Це ганьба, сором для всієї Оратівщини!!!


А ось як коментує події, які закінчились бійкою – секретар ради побила невістку депутатів Саліїв – громадський активіст та присутній там журналіст Олексій Мусіровський:

Рішенням ХХVIII конференції вінницької обласної організації політичної партії «всеукраїнське об'єднання «батьківщина» від 12.04.2023 року прийнято рішення про внесення пропозиції про відкликання депутатів Оратівської селищної ради Салія Сергія Анатолійовича та Салія Анатолія Вікторовича, за народною ініціативою.

Вказане рішення із пропозицією про відкликання вказаних народних обранців було 13.04.2023 отримано Оратівською селищною ТВК.

(Хоча якою була ця «народна ініціатива», коли вся Оратівщина, навпаки, на підтримку цих депутатів прийшла на народне віче, читайте тут)

Народне віче підтримало депутатів Саліїв та виступили проти секретаря селищної ради О.Ларіонової

18.04. 2023 ТВК передала копію вказаного повідомлення Оратівській селищній раді та повідомлено Саліїв про його отримання.25.04.2023 адвокатом Саліїв Загороднім Віталієм Сергійовичем було направлено електронними засобами зв’язку адвокатський запит на адресу ПП ВО «Батьківщина» із проханням повідомити про час і дату скликання Політичної ради партії «Батьківщина», на якому розглядалося б питання про відкликання Саліїв за народною ініціативою.

26.04.2023 ПП ВО «Батьківщина» провела політраду, на якій вирішено від­кликати Саліїв за народною ініціативою без повідомлення адвокатів та Саліїв.

Виявляється, ці сотні людей, які прийшли підтримати Саліїв та інших «неугодних» партійним кланам депутатів не «народне виявлення». А коли ж було народне? – запитують на Оратівщині.

28.04.2023 рішення політради було отримано Оратівською селищною ТВК.

30.04.2023, о 12.00 годині Оратівська селищна ТВК вирішила провести збори про обрання наступних за черговістю депутатів після Саліїв. Про таку конференцію дізнались з інсайдерських джерел, оскільки Саліїв про їх скликання ніхто не повідомляв. А мали б.

12.20 годині 30.04.2023 мене, Мусіровського Олексія Анатолійовича, члена НСЖУ, не допущено секретарем та заступником голови ТВК до присутності на зборах. За даним фактом я викликав слідчо-оперативну групу та зафіксував вказаний факт.

Аналогічно не допущено до збо­рів і Саліїв, які мають право перебувати на засіданнях комісії ТВК згідно зі ст. 48 ЗУ.

Стосовно вказаного факту Саліями викликано слідчо-оперативну групу та подано заяву про вчинення злочину щодо перешкоджання діяльності депутатів.

Зважаючи на те, що на комісії були присутні лише 6 членів (при необхідній кількості 10), засідання не відбулось.

Однак комісія повторно зібралась на засідання об 19.00 годині (в приміщенні, орендованому приватною компанією). Це теж ймовірне порушення.

Засідання відбулось за закритими дверима, а після його закінчення одна з посадових осіб ТВК спробувала вдарити Мирославу Салій, яка в останній момент встигла закрити обличчя руками. Відбулось все це в присутності правоохоронців, факт нападу задокументовано.

Наразі адвокатом Віталієм Загороднім подано до суду клопотання про забезпечення позову, шляхом зупинення дії рішення політради партії та заборони ТВК на період розгляду справи обирати чергових за списком після Саліїв депутатів.

Висновки робіть самі, чому так аврально проведені всі рішення і є бажання негайно завести в раду вже покірних депутатів від «Батьківщини» та УСГ.

Андрій Власенко