Служба безпеки України викрила схему привласнення бюджетних грошей, виділених на закупівлю продукції для Сил оборони у прифронтових районах Миколаївської області. У межах справи затримали першого заступника мера міста Вознесенськ.

За даними слідства, до організації оборудки причетний перший заступник голови Вознесенської міської територіальної громади.

Спецслужба ім’я затриманого не каже, але “Українська правда” з відкритих джерел дізналася, що йдеться про Андрія Жукова.

Як повідомляють в СБУ, Жуков залучив до незаконної діяльності двох своїх підлеглих – посадовців бухгалтерії міськради, а також голову місцевого благодійного фонду.

Як свідчать матеріали розслідування, фігуранти налагодили злочинний механізм виведення у тінь бюджетних коштів під час публічних закупівель оборонної продукції.

За попередніми даними, учасники оборудки завдали державі збитки на майже мільйон гривень.

На підставі зібраних доказів першому заступнику мера і трьом його спільникам повідомлено про підозру  у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.