У боях за Україну віддав своє життя гніванчанин Олександр Мальцев

У Гніванській міській раді повідомили, що захисник народився в Гнівані 13 грудня 1972 року. Навчався в загальноосвітній школі  №2.

15 листопада 2022 року по мобілізації Олександр був зарахований в роту охорони РТЦК та СП. Через 4 місяці відправився захищати цілісність України на східному напрямку.

В цивільному житті Олександр дуже любив спорт. Був щирим і життєрадісним. Мав багато друзів.

– Я колись запитала папу, чи він щасливий, – пригадує дочка загиблого Олена, – і він відповів: для щастя я маю абсолютно все. Все те, про що колись мріяв!

Щоправда з часів тієї відповіді таки додалась одна мрія – мрія про Перемогу, на яку Олександр так і не дочекався.

3 травня Олександр Мальцев загинув під час виконання завдань із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування агресії рф під н.п. Дубово-Василівка, що на Донеччині.

– Батько загинув як справжній Герой. Його товариші, які були пліч-о-пліч там з ним, розповіли мені, що він, будучи пораненим в гарячій точці, надав сам собі допомогу та коли приїхав транспорт для евакуації поранених, то їхати в госпіталь відмовився, адже підсилення не було і він  сказав, що своїх не покине та стоятиме з ними до останнього, – розповідає дочка Олена. – Загинув від артилерійського снаряду, який розірвався прямо біля нього…

У загиблого Героя залишився син, 3 дочки, 3 онуків, дружина та мама.

Герої не вмирають!