Через російську агресію більше, як 177 тисяч квадратних кілометрів території України забруднено мінами й снарядами. Окупанти мінували все – поля, ліси, помешкання, дитячі садочки, школи та лікарні. Сотні подвір’їв житлових будинків були й залишаються небезпечними для жителів деокупованих територій.

Піротехніки ДСНС продовжують працювати та розміновувати населені пункти в ряді областей України. Роботи проводять щодня. Сапери з міношукачами та щупами досліджують території. За один день роботи лише один піротехнічний розрахунок проходить кілька сотень метрів, адже хлопцям потрібно провести розвідку кожного клаптика землі на глибину не менше півметра, аби переконатися в безпечності ґрунту.

Як повідомили в ГУ ДСНС Вінницької області, з 22 березня на території Херсонської, Харківської та Донецької областей залучено 17 фахівців частини піротехнічних робіт з Вінниці. Це дуже складна та відповідальна робота, на якій можна помилитися лише один раз.

За кілька днів хлопці мають повернутися додому, відбудеться ротація, на заміну їм відправляться інші 15 бійців, хоробрих і мужніх, які не бояться подивитися в очі смертельній небезпеці», – зазначають вінницькі рятувальники. Ангела-Охоронця вам, відважні земляки.

Василь Головко