Коли почалася війна Герою Олександру було лише 10 років… Покоління не дітей, а мужніх безстрашних воїнів.. .ВЕЛИКЕ покоління! ЗОЛОТЕ покоління, яке виправляє помилки прадідів, дідів, батьків … і віддає життя за нас…

Таким був браїлівчанин Олександр Білошкурський.

У свої 19 він розумів, що Перемога над ворогом залежить від кожного українця, тому вирішив підписати контракт та стати до лав Збройних сил України.

У Жмеринській міській раді повідомляють, що хлопець зростав у багатодітній сім’ї, з ранніх літ знав, що праця – це закон життя.

З вірою у Перемогу повний енергії та сил стрілець-снайпер мотопіхотної роти однієї з військових частин Олександр Білошкурський самовіданно боронив українську землю та давав відсіч ненависному ворогові та разом з побратими відстоював незалежність України та її територіальну цілісність, щодня наближаючи довгоочікуваний день Перемоги над ворогом, виборюючи мир для України, для своєї родини та для кожного із нас.

Жорстокий та підступний ворог перервав всі мрії воїна, всі надії та сподівання, забравши молоде життя…
Загинув Олександр Білошкурський смертю хоробрих в бою під час обстрілу з РПГ 10 травня біля села Первомайське на Донеччині.
Навіки 19… Україна втратила цілий родовід… Бо ще не створена сім’я… Ще не народженні діти…