11 травня у бою з російськими окупантами на Донеччині загинув майстер спорту України з веслувального слалому вінничанин Олег Сірий. І знову ця безпричинна війна забирає кращих.

Олегу було 34 роки. Він все життя займався спортом. Здобув звання майстра спорту України з веслувального слалому. Неодноразово ставав чемпіоном та призером української першості. Брав участь у чемпіонатах Європи.

У жовтні 2021 року, незадовго до повномасштабного вторгнення рф, спортсмен у складі команди Вінницької області посів друге місце на Кубку України з водного туризму. У цьому виді він також отримав майстра спорту і неодноразово ставав чемпіоном країни.

Також Олег впевнено стояв на лижах та працював гірськолижним рятувальником в Буковелі. Саме в Карпатах 24 лютого 2022 року його й застала повномасштабна війна з рф. Вірий відразу, з гір, послав відеозвернення до спортсменів з країни-агресора: “Росіянам привіт! Хлопці, «гарний» у вас президент, бл***. З’їжте його або спалить разом із Кремлем вашим».

Але зомборашисти мовчали, як миш під віником. І стало зрозуміло, що на безвільних росіян розраховувати не доводиться. Олег повернувся додому, взяв у руки зброю і подався на фронт, щоб самому захищати свою родину та країну від російських окупантів. В армії Сірий служив у розвідці.

На жаль, чергове завдання під Бахмутом стало для вінницького веслувальника фатальним. 11 травня український захисник загинув.

«Олег дуже любив життя і саме тому боровся за свободу та незалежність України, і віддав найцінніше – своє життя. Олеже, тепер ти тримаєш небо над нами. Повірити неможливо… Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна та світла пам’ять!», – відреагували на загибель Сірого на факультеті фізичного виховання та спорту ВДПУ, який Сірий закінчив у 2011 році.


«Серце розривається. Мозок не хоче в це вірити. Але тебе більше немає. Ти назавжди залишишся в наших серцях», – не могла повірити у те, що сталося, олімпійська чемпіонка у веслуванні на байдарках Інна Осипенко-Радомська.

Добре знав Олега чоловік та тренер Інни Дмитро Радомський, який також із Вінниці: «Ну от і все. Спи спокійно, брате! Дякую тобі, що ти був у моєму житті! Всі, хто тебе знав, були впевнені, що за тобою як за кам'яною стіною! Олег, ти був справжнім другом, люблячим батьком і чоловіком! Любимий син і коханий чоловік! Олеже, ти таким залишишся у нашій пам'яті та наших серцях! Слава Герою! Слава Україні!», – написав Дмитро.

Вдома у відважного воїна, справжнього патріота України, залишилася любляча дружина Марина та маленька донечка.
Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого. Герої не вмирають!

Вадим Снігур