За інформацією прес-служби облради, на Вінниччині розпочато оцінку діяльності керівників комунальних підприємств, установ та організацій. Багато хто пройшли так званий тест і визнані такими, котрі відповідають займаним посадам. Але до деяких керівників є запитання комісії. Серед них директор Ладижинського дитячого будинку-інтернату, де перебувають більше 130 дітей-інвалідів віком 4-30 років з глибокою розумовою відсталістю, хворобою Дауна, ДЦП. Для надання оцінки роботи цього закладу створена спеціальна робоча комісія, яка виїде на місце та вивчить проблемні питання закладу.

Також буде перевірена діяльність комунального підприємства “Антопільське” Томашпільського району, яке постачає продукти харчування в Антопільський психоневрологічний інтернат, котрий розміщений у старому панському маєтку. Адже були претензії до діяльності інтернату.

Навесні 2017 року в Антополі побувала моніторингова група за участю, зокрема працівника департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого з прав людини, яка виявила недоліки в роботі інтернату. А саме, через віддаленість від райлікарні підопічних не оглядають вузькі спеціалісти. Також старе приміщення не ідеальне для таких людей: кімнати надто великі, душова облаштована в іншій споруді. Моніторингова група зауважила, що потребує заміни отримання та використання пенсійних коштів підопічних. Адже перелік страв на сніданок з 2014 року не змінився: вівсяна каша, хліб з маслом, сметана та джем. При тому що в інтернаті проживають 19 осіб, які потребують дієтичного харчування, 7 були на той час хворі на гепатит. Однак у той день на обід приготували усім однакові страви, без вимог дієти. Регіональний координатор Наталія Гурковська зазначила, що працівники кухні не лише порушували технологію приготування їжі, а й явно була зменшена порція м’яса і рибних консервів.