Ці мотоцикли не нові. Їм вже близько 50 років. Але марка “Дніпро” відома своєю міцність та якістю. Такі мотоцикли всюдихідні, в робочому стані вони допомагають захисникам на передовій.

Волонтер з Вінниці Руслан Мясоєд – байкер з 35-літнім стажем. Нещодавно до нього звернулись друзі з фронту. Попросили відправити їм хоч якийсь мотоцикл, який би міг виконувати бойові завдання.

У Русланового друга був напіврозібраний “Дніпро” МТ-10. Власним коштом чоловіки капітально відремонтували транспортний засіб і уже передали вінницьким байкерам, які зараз захищають Україну. Фото відремонтованого МТ-10 виставили в Мережі і неочікувано посипались заявки на ремонт мотоциклів з колясками для бійців ЗСУ.

– Така техіка дуже потрібна на фронті, адже важкий мотоцикл з коляскою – це як маленький танк. Він маневрений, і по полю проїде і в лісі, і по болоту пройде, – розповів Руслан. – Зараз уже отримали на ремонт 8 таких мотоциклів. Ними можна БК підвозити, продукти, патрулювати і ходити в розвідку.

Волонтер Мясоєд за фахом програміст, але з 12 років відданий мотоциклам. Ремонт робить сам, але для кожного беушного мотоцикла потрібні запчастини, матеріали. А це, в середньому,20000 гривень. Не важко поражувати, у скільки обійдеться ремонт восьми машин. Сподіваються волонтери на матеріальну підтримку від небайдужих вінничан.

З байкером можна зв’язатись через Фейсбук: Руслан Мясоєд, або через Вайбер: +38067 5 907 907.

Василь Головко