У пеклі жахливої російсько-української війни від 24 лютого 2022 року Барщина вже втратила занадто багато захисників.  Серце крається від болю, бо ми прощаємося з найкращими синами України. Нестерпне, невимовне горе і пекучий біль знову принесла війна на нашу землю.

Вірний військовій присязі, виявивши стійкість, мужність та відчайдушність у бою з окупантами 21 травня загинув наш земляк, Герой, молодший сержант КАРИЙ Ростислав Вікторович, командир 2 відділення спеціального призначення 1 групи спеціального призначення 1 роти спеціального призначення.

Справжній воїн, справжній чоловік, один із найкращих синів своєї держави.… Страшна чорна звістка про смерть військовослужбовця спустошила і розбила наші серця. У невимовній скорботі й розпачі від непоправної трагедії всі, хто його знав, любив і поважав.


Ростислав був учасником АТО, служив в президентському  полку спеціального призначення. З початку повномасштабного вторгнення пішов в територіальну оборону Києва, проводив зачистку в Бучі та Ірпені, після чого був направлений на оборону Херсону, далі до Харківської області на бахмутський напрямок.

Має нагороду Президента України за участь в АТО та відзнаки за зачистку Бучі та Ірпеня.

Кожен мешканець  Барської громади схиляє голову перед відважністю, стійкістю та патріотизмом  Ростислава. Висловлюємо щирі співчуття родині, яка втратила сина, брата, чоловіка.  Ми навіки у боргу перед нашим захисником!

Якщо я піду, ви будь ласка не плачте.
Я вас огорну навіть з неба плащем
Якщо я піду, ви мене вже пробачте.
За те, що з травневим не вернусь дощем…

Тепер він – навічно з небесною вартою. Тепер він – навіки в строю. Доземний уклін, тобі, воїне світла! Царство Небесне і вічна слава Герою, який віддав життя за незалежність своєї Батьківщини!

Не забуваймо про неосяжну ціну наших мирних світанків.

Шануймо честь і славу наших Воїнів!

Вічна пам'ять та слава Герою!

Барська міськрада