З проханням допомогти пустити автобус у села Безіменне та бригадні Молотківці Козятинського району звернулися люди у “33-й канал” . З їхніх слів, у цих населених пунктах катастрофічна ситуація з транспортним сполученням до райцентру. Щоб добратися до Козятина, треба пройти пішки 12 км до Комсомольського, а там сісти в автобус на Козятин. А з Молотківців треба йти пішки ще 2-5 км до Комсомольського – у це село автобус взагалі не ходить, хоч є дорога.

– До грудня минулого року ходив автобус із Козятина у наше село та Молотківці, – розповідають мешканці. – Але вже більше двох місяців, як не їздить. А нам треба чи не щодня у справах в райцентр: то у лікарню, то в земельне управління та на базар. Однак добратися не так просто, особливо з малими дітьми. Нам закидають, що через село проходить автобус на Бердичів та Вінницю. Але ж він не їде на Козятин вранці та після обіду. Чому ми повинні добиратися з пересядками, затрачаючи на добирання в райцентр півдня? У будь-якому разі доводиться йти пішки 12 км від траси додому або ж наймати таксі за 200 грн. А що робити немічним. Не всім під силу така відстань.

Люди розповідають, що у сусідніх Молотківцях ситуація взагалі катастрофічна. До них жоден автобус не ходить, йти пішки майже 2 -5 км доводиться навіть у ФАП, що в Безіменному. Люди кажуть, що їм хоч кричи “SOS”, бо гине колишнє історичне село. Коли були у складі Київщини, то жилося краще.

Коментар сільського голови Миколи Корнійчука.

– Питання автобусного сполучення в наше село – на контролі. Деякий час автобус з району не ходить тільки через тендери на перевезення пасажирів, які проводить Вінниця. Якби тендер проводив район, то б можна було поспілкуватися з перевізником, він знає маршрут і питання вирішити швидко. А вийшло так, що перевозити людей за маршрутом Молодіжне – Козятин, що проходить через Безіменне і Молотківці, виграв перевізник з Києва, який, як виявилося, навіть не має автобуса, а хотів наймати людей з транспортом. То ми зверталися в РДА, і наше питання стало першочерговим для вирішення. Днями в РДА запевнили, що у лютому буде ходити автобус у наше село.