Щоб підсилити технічний склад комунальних підприємств, незабаром за кошти міського бюджету мають придбати шість нових сміттєвозів. Дві спецмашини будуть на балансі КП “Комбінату комунальних підприємств” і ще чотири придбають для КП “ЕкоВін”. Відповідне рішення затвердили на черговій сесії Вінницької міської ради.

“Наше місто вважається найохайнішим в Україні. За чистоту відповідає величезна команда людей – наші комунальники. Ми йдемо в ногу з часом і прагнемо поєднувати людський ресурс з технічним оснащенням. З початку повномасштабного вторгнення населення у Вінниці та на приєднаних територіях побільшало за рахунок великої кількості внутрішньо переміщених осіб. Відтак збільшилася і потреба у вивезенні сміття. Тому ми збільшуємо статут наших комунальних підприємств “Комбінат комунальних підприємств” та “ЕкоВіну”, які забезпечують ці послуги”, — розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк.


Налагоджується робота з вивезення побутових відходів і на приєднаних територіях. В громадах таких сіл, як Вінницькі Хутори, Щітки, Писарівка, Гавришівка, Малі Крушлинці та Великі Крушлинці працюють люди з КП “Комбінат комунальних підприємств”.

Наразі в підприємства на балансі дві автівки. Зі збільшенням сміттєвозів комунальники матимуть змогу надавати послугу з вивезення сміття ще й у приватному секторі Вінниці. Це такі райони, як Корея, Тяжилів, Старе місто тощо. Це важливо для комфорту містян.

Василь Головко