Орден За мужність» ІІІ ступеня вручили родині Піляя Володимира

До малого залу Крижопільського будинку культури прийшла родина загиблого Піляя Віктора Володимировича, керівництво району та громади, представники Тульчинського РТЦК та СП, жителі селища..

Від імені Президента України Володимира Зеленського, дружині Олені Володимирівні, начальник другого відділу РТЦК та СП Володимир Мороз вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Старший солдата Піляй Віктор Володимирович був командиром 3 кулеметного відділення кулеметного взводу.

Проте нагороду особисто отримати нашому Герою-захиснику не судилося.

9 січня 2023 в результаті відновлення контролю над українськими позиціями, в районі населеного пункту Красногорівка Донецької області, було виявлено тіло Віктора Володимировича. Він загинув у бою, як герой.

Хвилиною скорботного мовчання присутні вшанували світлу пам’ять усіх, хто віддав своє життя за мир, незалежність України.

«Завдяки таким захисникам, як Віктор Володимирович, ми маємо можливість тут жити під мирним небом та працювати. Дякуємо Піляю Віктору Володимировичу за його ратний подвиг», – говорили присутні.

Після заходу сім’я та усі присутні в селі Голубече відвідали могилу загиблого військовослужбовця та поклали живі квіти на знак пошани та скорботи.

Вічна пам’ять герою.