Лідер ультрас та азовець загинув місяць тому

– Сьогодні відбулась велика радість в ці темні часи. У нашого командира Трейна народилась доченька. Друже Трейн, твої настанови та твоя діяльність продовжені. Твоя дівчинка дарувала світло.

Вона і ми всі будемо пишатись тобою.

Трейн в СТРОЮ!

Нагадаємо, що наш командир загинув місяць назад у боях під Бахмутом, захищаючи нас, свою сім‘ю, дружину, маму, і доцю.

– Не забудемо, помстимося, – повідомили його побратими.

Місяць тому на стадіоні СК “Нива” у Вінниці попрощалися з Денисом Бабієм на псевдо “Трейн”. Загинув воїн 21 квітня під час виконання бойового завдання під Бахмутом.

Тіло Дениса Бабія востаннє на стадіон СК “Нива” занесли у супроводі рідних друзів та бойових побратимів. Багато років боєць був лідером фанатського руху Вінниці та приходив підтримати улюблену команду, зазначив президент ФК “Нива” Вінниця Артур Загорулько.

“Завжди його чули й бачили. Це був наш друг, товариш. Любив команду, завжди підтримував. Не встиг побувати на нашому новому секторі на стадіоні. Зробимо для нього окреме місце. Це буде памʼять на все життя”, — розповіли друзі.

Денис Бабій був активістом націоналістичних організацій Вінниччини, учасник Революції гідності, розповів Андрій Вербицький. З перших днів повномасштабного вторгнення пішов боронити Україну. Служив у полку Азов.

“З перших днів повномасштабного вторгнення боронив Київ. Вніс внесок у перемогу. В оборону Києва. В селі Мощун взяв на себе командування ротою. Село Мощун було втримано”, — розповів побратим Андрій Вербицький.

Коли сидів на Азовсталі, Денис написав: “Тримайся, брате. Ми за тебе мстимо”. Зараз хочу мстити за нього, бо найдостойніша людина, яку я знав”, — зазначив побратим Назарій Гринцевич.

Денису Бабію було 29 років. У нього залишилась мама та вагітна дружина. Поховали оборонця на алеї Героїв на Сабарівському цвинтарі.

І ось Денис став татком! Новонароджена донечка жодного разу не побачить його!

Але все життя знатиме, що він герой! І з небес є її Ангелом захисником.

Андрій Власенко