Про це виданню повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області. Слідством встановлено, що матір’ю дівчинки не було вжито жодних заходів безпеки для недопущення трагедії. Внаслідок цього дитина померла від термічних опіків 80% поверхні тіла.

– Каструля з окропом стояла на підлозі, не накрита кришкою, а сама матір не здійснила належного нагляду за своєю дитиною. Більше того, вона своєю бездіяльністю, що полягала в неналежному наданні необхідної допомоги (змащувала опіки олією, гусячим жиром та зубною пастою), усвідомлюючи небезпечність для життя її доньки, не звернулась до медиків за наданням професійної кваліфікованої допомоги, – запевнили у прес-службі обласної прокуратури. Наразі Бершадською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо вказаної жінки. За вчинення кримінального правопорушення їй загрожує від 3 до 8 років тюрми.

Нагадаємо, трагедія із 2-річною Вікторією трапилась восени минулого року. Дівчинка разом із 4-річною сестричкою грались на кухні. Раптом молодша потрапила у величезну каструлю із окропом, яку мама – Олена Радзімовська – залишила на підлозі. Почувши крик дитини, жінка прибігла та витягла її. Маленька Віка отримала 80% опіків! Але замість того, аби викликати «швидку допомогу» чи хоча б звернутись до сільського фельдшера, матір взялась лікувати маля сама.

– Моя провина в тому, що відразу не звернулась до медиків. Хто ж знав, що таке буде. Просто в дитини стався шок від опіків. Я б не сказала, що я дуже погана мама. Не скажу, що я багачка, дітки не бідні і не голодні. Як у селі. Так, у мене померло двоє дітей. Ну, це таке, що зробиш, – пригадує матір покійної Олена Радзімовська.