Того лютневого вечора він відпочивав разом із друзями, не обійшлось і без алкоголю. Врешті, біля водойми залишилось двоє — Павло та його сусід-ровесник Іван.

Із приємного спілкування перейшли на образи. Павло став згадувати про свого покійного брата. Років зо шість тому він загинув при невідомих обставинах. Рідні дуже побивались, розслідування результатів не давало. Раптом Іван заявив своєму товаришу, що прийшов час зізнатись, – розповіли журналісту односельчани. – І, мовляв, це він вбив брата і зараз покарання вже не боїться, бо пройшов час. Така новина Павла, якому відбиток залишила армія і втрата дорогої людини, розлютила не на жарт. Він схопив пляшку і склом поранив Ваню у сонну артерію. Тіло заволік за 100 метрів у зарості і підпалив. Після того побіг додому. Прокинувшись вранці, розповів про все матері. Сказав, щоб поліцію викликала, бо він помстився за покійного брата. На місці правоохоронці знайшли тіло Івана. Одна сторона обгоріла. Хоронили молодого чоловіка у закритій труні. Батьків у нього немає, бо матір маленьким залишила. Виховувала його нерідна бабуся. А ось у Павла є ще дві сестрички та мама, які від горя до тями не можуть прийти. Бо поховали молодого сина, а іншому надовго світить тюрма…

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства. Винуватцю загрожує до 15 років ув’язнення.