Його проводять до Міжнародного жіночого дня серед представниць прекрасної статі, які захищають наш мир та спокій…

Наша землячка закінчила музичну школу по класу фортепіано, педагогічний коледж за спеціальністю “вчитель музики та музичний керівник”. Та несподівано для усіх Альона пішла служити до 95-ї окремої аеромобільної бригади. Має 15 стрибків з парашутом і нагороди – “Учасник АТО” та “За воїнську доблесть”. А ще на війні вона зустріла справжнє кохання…

– Альонка з дитинства бойова. Тато Віктор помер 10 років тому. Вони із донечкою були єдиним цілим, і їй дуже важко без нього. Коли дочка закінчила у Вінниці педколедж, вступила до Житомирської академії на хорового диригента. Поряд була військова частина. Донька на КПП про щось домовлялась із хлопцями, а мене попросила зачекати. Коли повернулась звідти, повідомила, що йде бійцем до десантної бригади. Звісно, мені мову відняло. Та мусила підтримала вибір доньки. Альонка здала фізичну підготовку на “відмінно”, – каже мама Наталя.

Дуже добре пам’ятаю 8 березня 2014 року… Тоді дівчатам-військовим дозволили одягнути спідниці та зробити макіяж. Але під вечір терміновий дзвінок – і того ж дня Альонку викликали на службу. Вона мерщій перевдягнулась, взяла рюкзак – і у частину. Донечці видали автомат та троянду… Близько півроку Альонка перебувала поблизу Криму. А після того їх відправили до Добропілля. Вони звільняли Слов’янськ… А коли нарешті приїхала додому у відпустку, то розповідала: не думала, що в 21 рік буде голодна на шмат хліба та ковток води…

Зараз Альона Галамайчук в одній із “гарячих точок” на карті АТО. У рідному селі за свою донечку молиться мама Наталія. Тим, що дівчина бере участь у конкурсі серед красунь-військових, вона дуже пишається. Тож давайте підтримаємо нашу землячку.

Проголосувати за Альону Галамайчук можна до кінця лютого у соцмережі “Фейсбук” у групі “Бойовий бюлетень”. Пост датований 19 січня.