В минулому номері ми писали про те, що Василь Клебан, його мати Наталя, як захисник, 8 років ходили по судах, щоб довести вину поліцейських, які били інваліда в поліцейському відділенні.

Суд, на думку потерпілої сторони та журналістів-розслідувачів, так довго затягувався, бо у сторони обвинувачення дуже впливові родичі. В одного брати-судді. У іншого в управлінні поліції працює брат, ще є впливові дядьки та тітки…

Навіть коли суд таки відбувся, то перша інстанція винесла, на думку сторони захисту, незаконне

рішення – засудила тодішніх поліцейських до умовного терміну. Апеляційний суд це рішення скасував. Виніс нове. Ним двох поліцейських засуджено до трьох років тюрми.

Мати Наталя під час інтерв’ю «33-му» попереджала, що родичі для помсти будуть задіювати різні методи.

Припускали це і наші читачі, попереджаючи про «мєнтовську» підлість і суддівську мафію, шантаж бандитами…

З часу повномасштабної війни до цього ще добавили вручення повісток. Навіть таким інвалідам дитинства як Василь!

– Уявіть, я, як волонтер, виконую термінове прохання наших воїнів. Підопічні, наш з Василем підрозділ, днями вирушає на нульовку. А у них катастрофічно не вистачало замовленого…

Тому зібрали все необхідне і я дві ночі в дорозі. Ще розвантажила тонни допомоги!

Везу туди, де навіть чоловіки дивуються – чому без броника, бо прилітає..

І після двох безсонних ночей у мене під дверима група спецзамовлення- щоб вручити сину повістку! Натякнули добрі люди, що є замовлення будь-якою ціною відправити Васю на фронт!

Батько Василя, як багато хто знає, з перших місяців війни вже більше року призваний і на фронті! Зрозуміло, що не без допомоги згаданих осіб. Але він з честю виконує священний обов’язок перед державою.

А друга повістка кому?! Так, Василеві!

Вдумайтесь! Інваліду, якому ще в дитинстві повністю розрізали грудну клітку і робили операцію на серці, щоб зберегти життя! Операція була унікальною! Нашим світилам медицини допомагали американські лікарі. Подібних в Україні ще не було!

У нього ПОЖИТТЄВА інвалідність! Розуміючи це, син взяв на себе ношу волонтерства. Тому у нас так багато знайомих серед вдячних військових!

А тут спецгрупу задіюють, який утримує народ на податки, щоб вручити інваліду який ніде на ховався, супротиву не чинив!

Навіть лікарі, які дізнались про це, коментують ситуацію коротко але зрозуміло:

Охреніти!

Наталя розповіла, що коли обстежували перед мобілізацією її чоловіка, син ще раз пройшов військову комісію. І там члени військової медичної комісії чітко вказали – повторного дообстеження не потрібно! Він не придатний до будь-якої військової служби. Бо є інвалід з дитинства!

Але схоже наші місцеві клани і це можуть порішати?

Люди не стримують обурення! Як таке можливо?! Чому військомати перетворюються на каральні органи комусь неугодних?

Чому так нівелюється їхня честь?

Як можна почесний обов’язок боронити країну перетворювати такими шоу на щось каральне?

Підрозділ, яким опікується мати з сином, не менш шокований почутим.

Вони з нульовки закликають припинити ці шоу помсти! Бо хто воює, а хто ось так задіюється?

Треба було раніше виховувати цим сім’ям власних синів, а не тепер мститись за злочинців! Та ще й таких, що зловживали честю правоохоронців!

Вони отримали те, що заслужили! І честь та хвала суддям, які не купились…- наголошують друзі.

Ці напівлюди вважають, що армія це на кшталт зони? Я б за таке притягував до відповідальності як за дискредитацію ЗСУ.

Гадаю, можна писати заяву на лікаря за завідомо неправдиві відомості щодо здоров’я, що можуть призвести до важких наслідків. Можна навіть кваліфікувати як замах на життя та здоров’я. Цікаво як вони після цього наважаться фальсифікувати надалі, – підкреслює адвокат Олексій Рубан.

Ось такою ціною дається правда: і це ще одне підтвердження того, що корупція і кумівство є такою ж актуальною проблемою України як війна. І тому так рішуче заявила міністр МЗС Німеччини- Україна має побороти корупцію і кумівство – тільки тоді буде прийнята в ЄС!

То ми реально очищаємось, чи влаштовуємо ось такі концерти?

А те, наскільки воїни поважають чесних журналістів і видання які пишуть правду, особливо газети, розповіла Наталя Клебан:

– Коли везла допомогу, кожен воїн попросив їм привезти по газеті «33-й канал». І підкреслили, що хочуть саме газету, живу газету потримати в руках, і почитати. Щоб ніяких посилань на Інтернет! Скучили за тим, до чого звикли!

Тому читайте нас – обіцяємо і далі не підводити!

На фото: Наталя Клебан з волонтеською допомогою, яку доставляє на передову. Ось таку газету завезла кожному воїну підрозділу, на їхнє прохання

Тетяна Редько