Сьогодні Харпацький старостинський округ Гайсинської громади зустрічали на щиті Героя-захисника Сергія Гонтаренка. Живим коридором, навколішки односельчани проводжали у засвіти земляка, устеляючи дорогу для спочилого бійця запашними квітами.

У Гайсинській міській раді повідомляють, що Сергій Олександрович Гонтаренко народився 10.03.1982 р. в с. Ярмолинці. Після одруження поселився у Харпачці. Був прекрасним сім’янином, народив та виховував 3-х діток: двох донечок та сина. Був розважливим господарником, вірним та добрим чоловіком, люблячим сином. До війни працював у Ладижині працівником на птахофабриці.

У лютому 2023 року був мобілізований до лав Збройних Сил України. Проходив службу матросом у 88 батальйоні морської піхоти ВМС Збройних сил України. Воював на найважчому Донецькому напрямку. Поліг смертю хоробрих 13 червня під час виконання бойового завдання на Донеччині, внаслідок отриманого смертельного поранення, гідно виконавши свій військовий та громадянський обов’язок.

Прощання із загиблим та мітинг-реквієм відбувся біля церкви у с. Харпачка.

Міський голова Анатолій Гук висловив співчуття родині полеглого на Донбасі захисника від себе, від імені жителів всієї об’єднаної територіальної громади, від виконавчого комітету та депутатського корпусу Гайсинської міської ради.

«Сергій був золотою особистістю, люблячим чоловіком, чудовим батьком своїм дітям. Спокійний, врівноважений, завжди привітний. У нас в селі всі всіх знають, на всю Харпачку не знайдеш людини, яка б не сказала про нього щось хороше»,- розповіла односельчанка Героя.

Вічний спочинок Сергій Гонтаренко знайшов на Алеї Слави Харпацького сільського кладовища. В мить прощання з спочилим морпіхом звучав Державний Гімн України у виконанні військового оркестру. У пам’ять про бойову славу полеглого Воїна пролунав військовий салют. Державний Прапор України, що обіймав труну, представник районного РТЦК та СП передав родині бійця, як символ мужності Воїна та відданості рідній державі.

Важко знайти слова втіхи, неможливо заспокоїти біль та гіркоту втрати. Кожен загиблий воїн – це болючий шрам на душі кожного жителя нашої громади.

Спочивай з Богом, наш Захиснику, наш Герою, наш Світлий Ангеле Небесного війська!  Зі святими упокой, Христе, душі спочилих рабів Твоїх…

Наш святий обов’язок пам’ятати… Пам’ятати, яка дорога ціна кожного нового дня…

Герої не вмирають! Слава Україні!