Таїса отримала 70 відсотків опіків. Її лікують у Львові, де рятували важких потерпілих від теракту рашистів в центрі Вінниці.

Про те, що вона стабільно важка, повідомив журналісту «33-го» її чоловік Ігор.

Ми вже писали про те, що вінницька волонтерка, засновниця Автомайдану та Волонтерського простору Таїса Гайда вчора отримала страшні опіки.

Це сталось на дачі у Рибачому: розпалювала вогнище і спалахнула каністра з рідиною, яка була в руках.

У результаті  -70 відсотків опіків.

Як зазначив у коментарі «33-му» керівник Вінницької обласної лікарні ім. Пирогова Василь Паненко, коли доставили Таїсу до їхнього закладу:

– Вінницькі лікарі» дотримуються протоколів і нормативних документів МОЗ, які чітко регламентують, на якому рівні має надаватись медична допомога.

Якщо детальніше, то було, згідно з цими протоколами, прийняте рішення везти пацієнтку до Львівської спеціалізованої лікарні.

Там, як відомо, надавалась допомога важким постраждалим від теракту рашистів у Вінниці. Це коли стався ракетний обстріл центру 14 липня.

Коли Таю доставляли у реамінобілі до Львова, почали пускатися чутки, надходити повідомлення і до нашої редакціі, що у Таїси зупинилось серце!

Але це неправда.

Про те, що Таїса Гайда жива, повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов. Вночі він наголосив, що навіть по відеозв’язку особисто спілкувався із відомою вінничанкою.

Вранці журналіст «33-го», який нині перебуває в лавах ЗСУ, Роман Ковальський поспілкувався із чоловіком Таїси Ігорем. Він підтвердив, що Таїса  Гайда жива.

– Важка і стабільна, – сказав  щойно її чоловік  Ігор.

Зрозуміло, бо ж отримала 70 відсотків опіків тіла.

-Але, ще зуміла обмотатись одіялом, намагалась затушити тіло, що горіло, покликати доньку, попросити викликати «швидку»… а далі просто втратила свідомість,  – переповідають її друзі.

Дійсно жінка – воїн, як її називає багато хто!

Таїса Гайда у важкому стані

В це просто не можливо повірити, бо всі вважали, що ця безстрашна активістка, волонтерка, очільниця Автомайдану житиме вічно і ніякі негаразди її не торкнуться…

І ніякі вороги та обставини її  не зламають!

Але, як повідомили друзі, її в реанімобілі «швидкої» в цю ніч  везли до Львова. Матір трьох дітей і дружину нині військового Ігоря, активного майданівця і просто небайдужого патріота! Така  і сама.

О, Господи, як же це важко писати…

Але коли всю обпечену Таїсу привезли до «!Пироговки» – обличчя, руки й голова, дихальні шляхи… Вінницькі медики сказали чесно – ми не справимось! – коментують нам у соцмережах небайдужі медики. Тому реанімобіль повіз Таїсу до Львова. І вже по дорозі рятували одну із наймогутніших жінок Вінниччини і України.  Довезли!

Про неї говорять, що неможливого, якщо за щось береться, у Таїси немає!

Але ось така доля фатуму

Як повідомили наші джерела, Таїса розпалювала на дачі мангал. В цей час донька була по сусідству на благодійному заході.

Вогонь горіти не хотів. Тому взяла каністру з рідиною…ну як кожна жінка без чоловіка, який у війську… і  далі ось ці страшні наслідки.

Таїсу знають і пам’ятають усі! Хтось любив, захоплювався, хтось дивувався сміливості! А хтось просто скреготів зубами від викриття нею та командою його чорних справ.

Таїса Гайда очолює міжнародні грантові проє   кти…

Ми робили спільні журналістські розслідування, Таїса давала найсміливіші та безкомпромісні висновки!

Бувало, що й мали різні думки та дискутували.

Одне не могло приснитись навіть у страшному сні – що  писатимемо ось ці страшні факти про її важкий стан Такої сміливої, патріотичноі і сповненої сил і планів!

І хоча Таїса Гайда була в тилу, вона ВОЇН! Бо стільки скільки зробила вона з чоловіком Ігорем для фронту та перемоги ще із 2014-го зробив мало хто!

Ще в неділю вона у соцмережах залишила запис:

– Хіба можна перемогти країну, в якій 16-річні Герої сміливіші за тисячі озброєних до зубів бойовиків? Я дуже хочу, щоб ми памʼятали цю ціну!

А до цього стьобала синка місцевого олігарха:

– Ай як невдобно вийшло, тільки задєлався мамкиним аналітиком, вивчив як рекламу у ФБ запускати, заплатив на 7 днів, щоб всьо по-багатому, а в росіі все до вечора закінчилось))а на рекламці постик не відредагуєш….

Постійно викривала корупціонерів, схеми із купівлі «білих білетів». Особливо запало в душу розслідування:

Міністерство освіти зробило все, щоб українські діти не залишились в країні та виїхали.

Зневажливе ставлення до дітей, яке показує, як країні на них пох…

Діти не будуть залишатись в країні, де вони не мають шансу на справедливу оцінку їхніх знань.

Батьки не ідіоти. З таким принципом роботи все більша кількість наших випускників будуть вчитись у Європі, а не в нас.

І, як би це не було мені боляче стверджувати, але станом на зараз українська система освіти повністю провальна і не може не те що навчити дитину, але і перевірити її знання – теж.

Жорстко, але справедливо!

Три дні тому Таїса  із соратниками посадила біля її дітища – Волонтеського простору сад! Хіба думала, що в неділю трапиться такий страшний нещасний випадок? А ще 5 днів тому запрошувала у Могилянку на день відкритих дверей, яку закінчила… а скільки вона допомогла підрозділу «Крим»…

Ти неповторна, Таїса Гайда! Борись, як можеш! Живи!

Молимось за виздоровлення! Такі люди мають жити!

Тетяна Редько