Незаконний перетин кордону в Могилеві – не новина, а швидше традиція. Адже дві країни розділяє тільки річка Дністер й мешканці  сусідньої Молдови, як правило, постійно їздять та ходять у Могилів на базар. Продають всяку-всячину: від вина, бринзи до одягу. У нас скуповують зернята, горіхи, пір’я. Потайки на базарі цікавляться маковинням і в яких селах можна його придбати. Контрабандним спиртом  теж навряд чи когось здивуєш у цих краях.

За чим йшли в Україну цього разу молдовани без документів, які б посвідчували особи? – сказати важко. Звісно, не по зернята, бо двічі намагались незаконно перетнути  кордон в різних місцях. Деталі від прес – служби Могилів-Подільського прикордонного загону.

– Під час паспортного контролю наші прикордонники виявили трьох молодих чоловіків, які без документів, що посвідчують особу, намагались перетнути державний кордон, – каже прес-секретар Людмила Катеринич. – В ході з’ясування обставин правопорушення стало відомо, що всі вони громадяни сусідньої Молдови, які двома днями раніше так само намагались незаконно перетнути рубіж на ділянці відділу прикордонної служби “Гірська” Чернігівського прикордонного загону та були затримані охоронцями кордону.

На порушників прикордонного законодавства чекає відповідальність за ст. 204 Кодексу України про адмінправопорушення.

З початку цього року  прикордонники затримали 16 осіб, які  незаконно пересікали кордон з Україною. Торік таких осіб було набагато більше, майже 100 чоловік.